Vælg en side

Roadtrip i Sydafrika

Roadtrip

Roadtrip i Sydafrika

Rejs på egen hånd og i eget tempo. Lej en bil og kør fra landsby til landsby.

Det er vigtigt at tage mange afstikkere og ændre lidt på rejseplanen. Det er jo netop derfor du har lejet en bil – for at kunne være lidt spontan. Kør væk fra hovedvejen, der hvor du synes, det ser spændende ud. Et skilt, hvor der står bungee jumping, ja tak! Og sådan forløber dagene, fra adrenalinkick til den afrikanske dagligdag, hvor du får en daglig dosis safari, kultur og rytmer.

I Sydafrika er der gode veje og mange hostels med udmærket standard at vælge imellem. Du vil helt sikkert opleve ”det ægte Afrika”, men man kan måske sige, at du får en ”Afrika light” introduktion på denne tur. Sydafrika er et perfekt udgangspunkt for din nye karriere som African-loving backpacker.

Forslag til din næste roadtrip

Kruger Nationalpark – “Big 5” safari

Solen er netop stået op og du er allerede klar. Drik en kop dejlig varm te eller kaffe, find din kikkert, hat og kamera frem – nu skal vi på eventyr.

Måske er det din første safari, måske har du været på safari mange gange før. Uanset hvad er det altid spændende. Mon du denne gang vil se den sky leopard? Eller er det giraffen, der er din favorit? Bilen kører dybere ind i den afrikanske skov – hvad var det? Det rasler fra buskene, men det er svært at se hvad der gemmer sig.

Du leder så godt du kan igennem kameralinsen, før det viser sig at være en hel flok elefanter. Det er ret overvældende at vide, at en hel flok af disse store dyr var så tæt på uden at du kunne se dem, før de selv valgte at vise sig frem. Sørg for at have god plads på kameraet, det perfekte motiv er overalt.

Cape Town – verdens smukkeste by

Er det mon rigtigt, at det er verdens smukkeste by? Det er der kun en måde at finde ud af på, nemlig selv at opleve den. Uanset hvor du befinder dig i byen er Table Mountain i baggrunden og danner den perfekte ramme om byen. Du kan enten gå til toppen eller du kan tage svævebanen derop. Med udsigt over hele byen og den gamle fængselsø Robben Island ude i vandet, er dette stedet, hvor du kan tage stilling til, om byen er din nye favorit. Restauranter i verdensklasse, shopping, spændende seværdigheder og smuk natur gør at dagene i Cape Town går hurtigt.

En lille time udenfor byens centrum og du befinder dig i vinlandet. Her er der et rigt udvalg af vingårde. Hvad med at bo på en vingård, gå aftenture langs vinrankerne i den friske bjergluft og nyde middag på restauranter i verdensklasse? Et besøg til vinlandet er den perfekte afslutning på dit afrikanske eventyr.

Kwa-Zulu-Natal – Subtropisk klima

Denne type ture bliver ofte kaldt Bush and Beach. Bo enkelt i skoven/bushen og tag så afsted på safari. Efter nogle dage på safari er det tid til at ren afslapning og du rejser videre mod stranden. Sydafrikas østkyst byder på det lune Indiske Ocean. Selv om vinteren er vandtemperaturene ikke under 20 grader.

Det er ikke en dårlig kombination med roadtrip i safariområderne, før du går helt ned i gear med nogle afslappende dage på stranden. Eller måske ikke fuldkommen afslapning. Du kan også surfe, padle, dykke, fiske osv…eller fortsætte din roadtrip. Sydafrika er et stort land og kaldes regnbuenationen på grund af sin store mangfoldighed.

Drakensberg

Er du klar til at få strukket benene? I Drakensberg kan du tage på en bjergtur uden at skulle booke en organiseret tur, men husk at undersøge om grotten er ledig. Ja, du booker faktisk en grotte. Der er flere ruter at vælge imellem, og du kan vælge at overnatte ude i det fri eller i en grotte, i ly for vind og vejr. I grotten kan du desuden finde 800 år gamle hulemalerier. En temmelig eksotisk måde at udforske et afrikansk land på, og der er garanteret ikke særlig mange i din vennekreds, der har gjort det samme.

Garden Route – smuk kystvej

Dramatisk landskab og hyggelige små landsbyer. Fra surferbyer til ridning i regnskoven. Langs Garden Route er der noget for en hver smag. Verdensberømte golfbaner, verdensberømte surferstrande, verdensberømte bungee jumping-steder og det hele er omgivet af smuk natur. Hvis du er vild med fisk og skaldyr? Så er der virkelig noget at se frem til. Den idylliske kystlandsby Knysna er kendt for sine friske østers. Hvis du foretrækker en bøf kan vi anbefale en strudsebøf. Tag en afstikker fra Garden Route og kør ind i landet til Oudtshoorn – verdens strudsehovedstad. Her vil du opleve store kontraster, fra frodig kystvej til ørkenlandskabet ved Oudtshoorn.

 

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Brug skemaet herunder eller tag direkte kontakt med en af vores rejsekonsulenter.

Vil du vide mer

Vil du vide mere om Roadtrip i Sydafrika?

Send os en forespørgsel, så tager vi kontakt til dig så hurtigt som mulig.

Sending

Steffen Gjødesen

Rejsekonsulent
steffen@statravel.dk
Tlf. 86 20 45 26

Ohm Narasak Strobel

Rejsekonsulent
ohm@statravel.dk
Tlf. 86 20 45 25