Vælg en side

Bucket List 2018

19.12.2017 | Rejseblog

1. Svømme med hajer
Ja, det er rigtigt. Du har ikke rigtig levet, før du har oplevet dette. Det lyder måske skræmmende, men disse fantastiske dyr er faktisk ikke så uhyggelige som mange gør dem til. Tag til Sydafrika, Maldiverne eller Fiji for at få denne helt ekstraordinære oplevelse.

2. Lære at surfe
Apropos hajer…ej, bare rolig. Hvem drømmer ikke om at kunne surfe? Som en anden erobrer af verdens mægtigste kraft, havet, står du rankt på brættet, mens du med fart skyder gennem en turbine af brusende bølger. Nårh…nej måske ser det ikke lige så yndefuldt ud ved første forsøg, men bare dét at komme op på brættet vil give dig en helt unik følelse. Tag til Australien, Bali, Sri Lanka, New Zealand, Fiji, Hawaii, Brasilien, ja… you name it, og du vil blive bidt af det (ikke af hajerne;).

3. Arbejde frivilligt
Spøg til side. Ønsker du at gøre en forskel? Ved at bidrage med frivilligt arbejde har du mulighed for at gøre den smule ekstra for både mennesker og dyr, der netop står og mangler denne lille smule. Mange lande i både Afrika, Asien og Amerika har brug for vores hjælp. Måske skal 2018 gå til dette? Vi kan hjælpe med at gøre din drøm til virkelighed.

4. Opleve Verdens Vidundere
Nej, selv vi ved godt, at det ville være urealistisk at nå dem alle på et år, men man skal jo starte et sted! Gå Inka Trail til Machu Picchu, oplev Taj Mahal ved solopgang, bestig trappetrinene på Den Kinesiske Mur, rejs tilbage i tiden i Petra eller bestig Chichen Itza i Mexico. Kom nu! En af disse kan du i hvert faldt godt nå i 2018.

5. Drikke en øl på en lokal pub
Man kan ofte blive fanget i turistfælden, hvor man bliver ført fra den ene attraktion til den anden. Man vil jo gerne nå at se det hele. Vi mener dog, at rejser handler om meget mere end dette (nemlig at drikke øl) Ej…det handler om mennesker. At møde mennesker, at snakke med mennesker og skabe relationer til dem. Derfor er dette et obligatorisk punkt på en sådan liste. Kom ud af din komfortzone. Sæt dig ned, køb en øl og fald i snak. Eller bare observer folk. Det lærer man også af.

6. Ø-hopping
Intet er så fantastisk som en god gammeldags omgang ø-hopping. Du har havet, stranden, palmesus, paraplydrinks og solfaktor. Det er alt, hvad du behøver. Vi har Fiji, Maldiverne, Thailand, Caribien, Hawaii og Indonesien, som er vores favoritter. Vi håber, at 2018 er året, hvor vi finder dig på en af disse destinationer.

7. Sov i telt blandt vilde dyr
Man siger, at det er vigtigt at komme lidt ud af sin komfortzone. Hajerne har vi jo allerede klaret. Dette er en oplevelse, der minder lidt om. Tag på safari i Sydafrika, Namibia, Zambia, Tanzania eller Kenya og få en uforglemmelig oplevelse, hvor du kun er en teltpløk væk fra løver, hyæner, elefanter og andet dyreliv, der er at finde på den afrikanske savanne. Det lyder uhyggeligt, det er det egentligt ikke. Det er bare en vanvittig, ubeskrivelig og vild oplevelse!

8. Bestige et bjerg
“I’m the king of the world!” Jep, det er dig og ikke Leonardo di Caprio, der råber denne temmelig klichefyldte strofe, idet du forfrossen og slidt står på toppen af en forhåbentligt hvidklædt bjergtinde. Vi har ture over hele verden, hvor denne drøm kan gå i opfyldelse. Med andre ord, 2018 kan blive året, hvor du kan komme lidt tættere på at få dit eget lille Titanic-øjeblik.

9. Roadtrip i New Zealand
Australiens lillebror har et ufortjent beskedent ry i sammenligning med den prangende, lidt mere ekstroverte storebror i vest. New Zealand er mindst lige så god, hvis ikke bedre! Og den bedste måde at opleve landet på er: roadtrip! Kør igennem spektakulært bjerglandskab, vindistrikter, byer og forbi fjorde, strande og vulkaner. Og du kan planlægge dagene lige som du vil. Kan man ønske sig mere? Næppe.

10. Tag et smut forbi STA Travel i Århus
Selvfølgelig. Den måtte jo komme. Rosinen i pølseenden. Vores base, vores kontor i Aarhus. Vi sidder her på 1. sal i Ryesgade 27, hver dag, hver uge, hvert år og sælger disse rejser. For naturligvis er første skridt til at gøre drøm til virkelighed at besøge os. Du behøver faktisk ikke engang besøge os. Er du bange for øjenkontakt, mundtlig dialog eller virker min kollega Ohm lidt uhyggelig, er det også helt okay blot at kontakte os på telefon eller mail. Under alle omstændigheder vil vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig på vej ud i verden!

God jul og godt nytår fra Steffen og Ohm i STA Travel.