Vælg en side

Highlights of New Zealand

Oplevelsestur i New Zealand

Highlights of New Zealand

15 dage fra Auckland til Christchurch

På to uger er det næsten umuligt at opleve alt, hvad dette fantastiske land har at byde på. To uger er jo ikke engang nok tid til at udforske sin egen hjemby! Alligevel er denne tur helt perfekt til dig, der er eventyrer, men samtidigt er på et stramt budget. Turen tager dig til de største højdepunkter i New Zealand.

Udforsk de smukke strande i Coromandel, hæng ud med Maorier på et traditionelt homestay, gå en tur på de lange sorte strande i Kaikoura og få adrenalinen til at pumpe i Queenstown.

Rejsefakta

Pris fra kr. 18.165,-

Prisen inkluderer:

 • Hotel (12 nætter), Maori landsby (1 nat), båd (1 nat – sæsonafhængigt)
 • 13 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Besøg på Coromandel-halvøen.
 • Hot Water Beach stop.
 • Traditionel Hangi-ceremoni og middag.
 • Maori Homestay overnatning.
 • Vandretur i Tongariro Nationalpark.
 • Togbilletter.
 • Arthurs Pass.
 • Besøg ved Franz Josef Glacier.
 • Besøg ved Fiordland National Park.
 • Milford Sound bådtur (med overnatning på båden), afhængigt af sæson (daglige ture fra maj til september).
 • Al transport mellem destinationerne og til/fra inkluderede aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Danmark – New Zealand
 • Måltider, der ikke er angivet
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Rejseforsikring og vaccinationer
 • Drikkepenge til guider og chauffører

Højdepunkter:

 • Hot water Beach
 • Cathedral Cove
 • Traditionel Maori ceremoni
 • Milford Sounds
 • Kaikoura
Kort: Highlights of New Zealand

Klik på kortet for at se et større billede

Dagsprogram

Dag 1: Auckland

Ankomst til valgfri tid. Der er ingen planlagte aktiviteter i dag, så tag ud og udforsk byen! Vær venligst tilbage på hotellet inden kl. 18, hvor der er velkomstmøde med de andre gruppedeltagere og din rejseleder, som vil give jer information om den kommende tur.

Dag 2: Auckland – Hahei
Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Vi rejser mod Hahei tidligt om morgenen for at opleve den spektakulære Coromandel-halvø. Coromandel er en af mange smukke regioner i New Zealand. Her kan vi vandre ind i de skovklædte bakker ved søen på jagt efter monsteret i Hairy Moehaui, en lokal Big Foot, som efter sigende skulle leve i skovene.

Hvis dette ikke frister dig, kan man tjekke stranden og de nærliggende klipper ud, mens vi holder udkig efter delfiner og hvaler. Bliv ven med de lokale, heriblandt hippierne, som ankom til stedet i 70’erne og aldrig tog væk derfra igen.

Hot Water Beach er et unikt sted på Coromandel-halvøen. Hvis det passer med tidevandet, kan du grave dig ned i sandet og skabe dit eget badebassin!

I dag har vi også mulighed for at tage med på en valgfri tur til Cathedral Cove, en gigantisk tunnel, der går gennem bjerget. Her kan du ligge på den nærliggende strand og slappe af, eller du kan tage en svømmetur i det dejlige vand.

Ved Coromandel har du også mulighed for at leje en kajak, hvis du har lyst.

Anslået rejsetid: Auckland – Hahei: 3 timer

Dag 3: Hahei – Rotorua
Geysirer i Rotorua. Foto: Chris McLennan

Gejsere i Rotorua. Foto: Chris McLennan

I dag rejser vi videre til Rotorua, som er kendt for sin vulkanske aktivitet. Her vil vi bo ved Tamaki Maori Village, hvor vi vil blive modtaget på traditionel vis med en Powhiri velkomstceremoni, efterfulgt af en gribende forestilling, hvor vi lærer maorikulturen og dens historie lidt bedre at kende. Til aftensmad vil vi få serveret et traditionelt måltid kaldet Hangi. Efter middagen kan vi læne os tilbage rundt om bålet, mens vi lærer mere om Maorierne og deres kultur.

Et besøg i Rotorua er ikke komplet, før du har set den vulkanske aktivitet i området. Du kan tage med på en valgfri tur til et af de mange geotermiske områder, hvor mudderet bobler op fra jorden, mens lugten af svovl hænger i næseboerne.

Hvis du gerne vil mærke mere adrenalin i blodet, kan du tage med på en raftingtur, der med garanti vil få pulsen til at stige. Nyd det utrolige landskab, men glem for alt i verden ikke at padle!

Anslået rejsetid: Hahei – Rotorua: 4 timer

Dag 4: Rotorua – Wellington

Vi kører gennem det foranderlige landskab på Nordøen på vej til hovedstaden Wellington.

Anslået rejsetid: Rotorua – Wellington: 8 timer

Dag 5: Wellington
Morgenen er til fri disposition, før vi hopper på toget, som kører os videre til New Zealands hovedstad Wellington – en by med en fantastisk atmosfære. Wellington ligger på toppen af Nordøen og bliver ofte udsat for kraftige vinde, men lad dig endelig ikke skræmme af det. Wellington bliver stadig refereret til som en af verdens fedeste byer at bo i, og Lonley Planet kalder den intet mindre end ”The coolest little capital in the world”.
Dag 6: Wellington – Kaikoura

I dag siger vi farvel til Nordøen, før vi tager båden over til Sydøen. Her fortsætter vi med tog langs kysten til rolige Kaikoura, som er kendt for sine sorte, vulkanske strande. Her har du mulighed for at tage med på en valgfri hvalsafari, hvor du kan spejde efter kaskelothvaler, som boltrer sig i havet ved kysten. Til aftensmad kan vi vælge en lokal specialitet, Fish & Chips, der vil blive serveret på stranden.

Anslået rejsetid: Wellington – Kaikoura: 6 timer.

Dag 7: Kaikoura – Hanmer Springs

Om morgenen har du valget mellem at svømme med delfiner eller at tage med på bådtur for at spejde efter hvaler, før vi kører videre til Hanmer Springs. Vi stopper på vejen for at tage til vinsmagning.

Anslået rejsetid: Kaikoura – Hanmer Springs: 3 timer.

Dag 8: Hanmer Springs – Franz Josef

Vi rejser videre over spektakulære Southern Alps via det utrolige Arthurs Pass. Her kan vi strække benene på en kort gåtur, hvis man har lyst. Det flotte landskab og den friske luft vil give dig energi til resten af køreturen. Et muligt stop her er Castle Hill, der blev brugt til indspilningen af både Ringenes Herre og Narnia. I løbet af eftermiddagen ankommer vi til Franz Josef, hvor verdens mest bevægelige gletsjer ligger!

Anslået rejsetid: Christchurch – Franz Josef: 5 timer

Dag 9: Franz Josef
Franz Josef-isbreen. Foto: Gareth Eyes

Franz Josef-gletscheren. Foto: Gareth Eyes

Dagen i dag er til fri disposition, så du har tid til at udforske det nærliggende område. Mulighederne er mange, og du vil med garanti kunne finde på noget, der passer til dig. Tag med på vandreture, helikopterture, hesteridning, en tur på firhjulet crosser, faldskærmsudspring, gå en tur på en gletsjer, ro i kajak eller besøg de varme kilder. Du bestemmer – men husk: lad endelig ikke et minut gå til spilde!

Dag 10: Franz Josef – Queenstown

Vi fortsætter videre til Queenstown, et af de helt store højdepunkter på turen. Byen kaldes ofte verdens adrenalinhovedstad, og denne by har virkelig alt! Med smukke omgivelser, tonsvis af aktiviteter samt et natteliv, du ikke må gå glip af, er Queenstown et must for besøgende i New Zealand. Eftermiddagen er fri til at gøre lige, hvad du har lyst til.

Anslået rejsetid: Franz Josef – Queenstown: 6 timer.

Dag 11: Queenstown
Dagen i dag er til fri disposition. Hvis du formår at kede dig her, er der noget helt galt! Du kan vælge mellem et væld af forskellige aktiviteter. Hop i bungyjump (hvilket faktisk blev opfundet her i byen), prøv et faldskærmsudspring, Jet Boating (der også blev opfundet her), paragliding, vandretur eller cykelture i bjergene – eller måske du har lyst til at prøve Canyon Swing? Hvis du ikke er en adrenalinjunkie, kan du tage gondolen, eller gå op til den nærliggende bjergtop. Her har du en enestående udsigt over byen og de omkringliggende bjerge. Den verdensberømte burgerjoint Fergburger er også bestemt et besøg værd, også selvom køen til tider er frygtelig lang.
Dag 12: Queenstown – Fiordland National Park
Milford Sound

Milford Sound

I dag rejser vi videre til et af de flotteste områder i New Zealand – Fjordland National Park. Køreturen forbi søer, bjerge og dale er så smuk, at den kan tage pusten fra dig. Når vi ankommer til Milford Sound, går vi ombord på båden, der sejler os ud på fjorden. Her vil vi se de stejle bjergsider, der skyder op af vandet, mens vandfaldene bruser omkring os og et rigt dyreliv titter frem her og der. Helt fantastisk!

Eftermiddagen kan du bruge på en kajaktur, på at bade eller slet og ret på at fylde kameraet op med billeder. Natten tilbringer vi på båden i behagelige værelser. Middagen vil bestå af en velsmagende buffet.

Anslået rejsetid: Queenstown – Fiordland National Park: 5 timer

Dag 13: Fiordland National Park – Twizel

Turen går videre til Twizel, der er beliggende midt på Sydøen i nærheden af New Zealands højeste bjerg, Mount Cook, der rager 3724 meter op over havet. Eftermiddagen i Twizel er til fri disposition. Du kan tage på cykeltur eller tage en flyvetur over det naturskønne område omkring os. Et andet spændende alternativ er at rejse til Mount Cook Village. Her kan du vælge mellem flere vandreture, der alle tilbyder en smuk udsigt over bjergene.

Anslået rejsetid: Fiordland National Park – Twizel: 6 timer

Dag 14: Twizel – Christchurch
Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Brug morgenen til at udforske regionen, og benyt muligheden til at lære mere om den verdensberømte New Zealandske bjergbestiger Sir Edmond Hillary, der primært er kendt for at være den første i verden til at bestige Mount Everest. Vi fortsætter videre til Christchurch og har en sidste aften sammen.

Anslået rejsetid: Twizel – Christchurch: 5 timer

Dag 15: Christchurch
Turen afsluttes i dag. Afrejse til valgfri tid.

Billeder og video

Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Gejserei Rotorua. Foto: Chris McLennan

Franz Josef-gletsjeren. Foto: Gareth Eyes

Milford Sound
Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Mere information om turen

Rejsetype: Classic
En enestående blanding af usædvanlige oplevelser, kulturmøder og alle ”must see and do”.

Fysisk udfordring: Average
Nogle ture indebærer lette vandreture, cykling, rafting eller kajakroning, foruden almindelige gåture.

Serviceniveau: Standard
Komfortable overnatningssteder i turistklasse.

Antal deltagere
Maks. 16, gennemsnitligt 12

Aldersgruppe
12 år + (alle under 18 år skal rejse sammen med en voksen)

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Kontakt os

Flere oplevelsesrejser i New Zealand

Tjek andre spændende oplevelsesrejser i New Zealand!

Best of New Zealand

Best of New Zealand

Oplevelsestur i New Zealand
21 dage – fra kr. 17.995,-
Cykelture til gamle guldgraverbyer, roning i havkajak til afsides, naturskønne steder samt trekking i fantastiske omgivelser.

læs mere
New Zealand – Best of the North Island

New Zealand – Best of the North Island

Oplevelsestur i New Zealand
7 dage – fra kr. 5.995,-
Denne tur på tværs af Nordøen giver dig så mange oplevelser, som det overhovedet er muligt at nå på syv hæsblæsende og aktivitetsfyldte dage.

læs mere