Vælg en side

Volcano Trail

Oplevelsesture i Mellemamerika

Volcano Trail

Costa Rica, Guatemala, Honduras og Nicaragua – 17 dage

Fra krystalblåt hav fuld af livlige fisk, til tropiske regnskove og junglemusik. Rejs gennem Guatemala, Honduras, Nicaragua og Costa Rica med andre backpackere.

Dette er virkelig en spændende oplevelsestur fyldt med storslået natur og mulighed for at opleve den lokale kultur på dit 2-nætters ophold hos en familie på øen Ometepe. Nyd en blanding af offentlig og privat transport, som ikke bare er budgetvenligt, men tilmed giver dig chancen for at møde lokalbefolkningen.

Rejsefakta

Pris fra kr. 9.650,-

Prisen inkluderer:

 • Simple hoteller (14 nætter), homestay (2 nætter)
 • 2 morgenmad, 2 aftensmad
 • Orienteringsvandring i Granada
 • Homestay på Ometepe Island
 • Fly fra Roatan – Managua
 • Al transport mellem destinationene og til/fra inkluderede aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Danmark – Antigua/San Jose
 • Måltider, der ikke er angivet
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Rejseforsikring og vaccinationer
 • Drikkepenge til guider og chauffører

Højdepunkter:

 • Kom tæt på lokalbefolkningen
 • Slap af ved Bay Islands
 • Hav det sjovt med de lokale på en «chicken bus journey»
 • Gør rejsetiden kortere ved at flyve mellem Roatan og Managua
Kort: Volcano Trail

Klik på kortet for at se et større billede

Dagsprogram

Dag 1: Antigua
Antigua

Antigua

Ankomst til Guatemala City og videre transfer til Antigua, en times transfer videre gennem bjergene. Det er ingen planlagte aktiviteter, så tjek ind på hotellet, før du kan udforske byen på egen hånd. Repræsentanter fra G Adventures vil holde et møde om aftenen. (Der informeres om præcis tid og sted ved ankomst til hotellet). Ønsker du at opleve mere af Antigua, anbefaler vi, at du tilføjer et par dage inden oplevelsesturen starter.

Dag 2: Antigua – Copan

Tidligt om morgenen krydser vi grænsen til Honduras.

Kolonibyen Copán Ruinas har en charmerende og afslappet atmosfære. Byen har meget andet at byde på end Mayaruinerne. Udforsk de omkringliggende bjergsider på hesteryg og besøg nogle af de mindre kendte Mayasteder på vejen eller besøg papegøjereservatet, som også er hjemsted for mange andre fugle. Hvis du hellere vil have lidt afslapning, kan du rejse til nogle af de lokale varme kilder for at tage en dukkert.

Anslået rejsetid: Antigua – Copan 8 timer

Dag 3: Copan
Copan i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Copan i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Dagen er til fri disposition, så her er det blot at vælge og vrage mellem oplevelserne. Mayaruinerne i Copán er fascinerende, flotte og unikke. Stedet blev en del af UNESCOs verdensarvsliste i 1980. Copán indeholder mange af de vigtigste ruiner efter Mayaene, og her findes mange usædvanlige kunstneriske funktioner. De besøgende vandrer gennem græsklædte arealer fulde af spændende udskæringer og dekorerede monumenter, statuer og trapper. De store udskårede ansigter, som stirrer ned på dig fra væggene, giver stedet liv og får dig til at tænke på, hvordan sådan en kreativt civilisation kunne forsvinde på så mystisk vis.

Dag 4: Roatan – The Bay Islands

Efter en lang dags rejse gennem bjergene i Honduras ankommer vi til kysten og færgen, som sejler os til paradis. Et fantastisk sted til dykning, hvor du blandt andet kan boltre dig i verdens næststørste koralrev. Krystalblåt vand indbyder til svømning, dykning, snorkling eller afslapning på den hvide strand på The Bay Islands.

Anslået rejsetid: Roatan – Bay Islands 10,5 timer

Dag 5-6: Roatan

Ingen planer i to hele dage, men bare rolig – der er nok at kaste sig over. Roatan er omgivet af over 100 km levende, beskyttet koralrev, som er hjem for tusindvis af farverige fiskearter og maritimt liv. Strandene på vestsiden er nogle af de lækreste i verden med klart turkisblåt vand, kridhvidt sand og svajende kokospalmer. De fleste tilbringer tiden i det varme blå caribiske vand og nyder fantastisk friskfanget fisk fra havet. Du kan også leje en cykel eller scooter og tage en tur rundt i gaderne. Den Botaniske have tilbyder afslappende vandreture blandt eksotiske planter, mens du er på jagt efter «Jesus øglen», en type øgle som løber på bagbenene, selv på vandet! I Sandy Bay finder man Institut for Marinevidenskab og Roatan Museum som absolut også er et besøg værd. 

Dag 7: Roatan - Granada

Drop den lange bustur og rejs med fly til Managua, og fortsæt derefter til Granada i Nicaragua.

Anslået rejsetid: Roatan – Granada 5,5 – 7,5 time

Dag 8-9: Granada

To dage på egen hånd, hvor du kan udforske Granadas charme. Byen er omgivet af aktive vulkaner og søer, og der er mange sjove og spændende dagsture, du kan tage på. Tag på en vandretur, eller besøg markedet eller museerne. Den bedste måde at komme rundt på er til fods. Rejselederen vil give dig en kort rundtur i byen, før du kan udforske den på egen hånd.  

Granada er Nicaraguas tredjestørste og ældste by, og den har beholdt sin karakteristiske spanske kolonistil. Byen bliver kaldt for «The Great Sultana» på grund af sin flotte arkitektur. Ønsker du en afslappende eftermiddag, kan du tilbringe den på en bådtur mellem nogle af de små øer i Nicaraguasøen udenfor Granada. Man kan også besøge den uddøde vulkan Mombacho, som nu er dækket af vegetation, eller besøg Masaya Volcano National Park, hvor der ligger en aktiv vulkan. Lige ved siden af ligger Masaya house marked, hvor de sælger flotte håndlavede Nicaraguanske hængekøjer, keramik og malerier.

Dag 10: Granada – Ometepe

Fra byen San Jorge tager vi færgen til Ometepe Island, som ligger ude i Nicaraguasøen. Nicaraguasøen er den største sø i Central Amerika og den tiende største ferskvandssø i verden. Naturen på øen er dramatisk med to vulkaner, som dominerer landskabet: vulkanen Concepción er 1610 m.o.h og Maderas er 1340 m.o.h. Øen har et rigt dyreliv, som inkluderer flere abearter og grønne papegøjer. Brøleaberne er specielt interessante, deres lidt uhyggelige råb (der nærmest lyder som en jaguar) kan høres på flere kilometers afstand. 

Anslået rejsetid: Granada – Ometepe 4 timer

Dag 11: Isla de Ometepe

I dag kan du gøre lige præcis, som du ønsker. Hvis du er mand for en udfordring, anbefaler vi dig at tage op til en af de to vulkaner. Hvis man ikke er til vulkanvandring, kan man udforske området omkring Charco Verde reservatet, enten til fods eller i en lejet kajak. Vil du se mere af øen? Lej en cykel og kør rundt på egen hånd. Hvis man gerne bare vil slappe af, kan man bade i det klare kildevand ved Ojo de Agua, eller man kan slappe af på stranden.

Dag 12: Ometepe – Monteverde

Vi tager færgen tilbage til fastlandet og krydser over til Costa Rica, hvor vi rejser ind i tåge- og regnskoven i Monteverde. Her får vi et glimt af, hvorfor det frodige økosystem virkelig er et kunstværk. Tag dig tid til at kigge på fulgene, ride på hest, cykle eller prøv en zipline-tur, hvor du suser hen over regnskovens trætoppe. Vi bruger 2 dage på at udforske Monteverde og skovreservatet. Stedet er virkelig et paradis for naturelskere. De lokale guider har et højt niveau af lokalkendskab, og de er meget optagede af at bevare det dyrebare økosystem.

Anslået rejsetid: Ometepe – Monteverde 7 timer

Dag 13: Monteverde
Prøv en zip line hvis du er ute etter et adrenalinkick!

Prøv en zipline hvis du er ude efter et adrenalinkick!

Dagen er til fri disposition, men har du forhåndsbestilt pakken Costa Rica Adrenaline Theme Pack, er denne dag sat af til zipline. Du kan også tage del i andre aktiviteter, heriblandt vandring over hængebroer gennem junglen, besøg til en sommerfuglehave eller til en kaffeplantage.

Dag 14: Monteverde – La Fortuna/Arenal

Mangfoldig dyreliv i Costa Rica

Mangfoldig dyreliv i Costa Rica

På ujævne veje rejser vi fra Monteverde til La Fortuna. Vi deler rejsen op i to og tager en lille pause for at nyde en bådtur på Lake Arenal. Søen ligger mellem bjergkæderne Guanacaste og Tilarán, og den fungerer som et vandkraftværk. Den lille by La Fortuna ved foden af vulkanen er meget velegnet som base for nye eventyr.

Anslået rejsetid: Monteverde – La Fortuna 3,5 – 4 timer

Dag 15: La Fortuna
Prøv dig på Rafting i La Fortuna

Prøv Rafting i La Fortuna

Vælg dit eventyr, tag en gåtur på stierne, svøm en tur i det kølige La Fortuna vandfald, eller tag med på en flyvetur og se den grønne skov fra fugleperspektiv. Du kan også vælge aktiviteter som rafting, en heldagstur med niveau III og IV rafting i Toro eller Arenalfloden. De tilbyder også cykling i bjergene, grottevandring, hesteridning eller en tur til Caño Negro Wildlife Refuge. Caño Negro Wildlife Refuge er som mange andre steder i Costa Rica et fugleparadis, hvor der findes over 600 fuglearter. Efter en lang dags oplevelser er Baldi Hot Springs stedet for selvforkælelse af ømme muskler. Slap af i et af de naturlige varme bade, og er du heldig, kan du få et glimt af vulkanens top, som er formet af flere udbrud.

Hvis du har forudbestilt pakken The Costa Rica Adrenaline Theme Pack, vil det være i dag, du tager på denne aktivitetstur.

Dag 16: La Fortuna – San Jose

Vi rejser gennem bjergene for at ankomme til turens sidste by, San Jose. San Jose har mange lækre parker, museer og teatre. Fra gaderne i centrum kan du nyde udsigten over de omkringliggende bjerge.

Anslået rejsetid: 3 – 4 timer

Dag 17: San Jose

Afrejse fra San José til valgfri tid.

Billeder og video

Antigua
Ometepe i Nicaragua.

Hvis du er ude efter et adrenalinkick skal du prøve ziplining!

Mangfoldigt dyreliv i Costa Rica

Prøv rafting i La Fortuna

Copan i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Mere information om turen

Rejsetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er kun ung én gang. Turene er tempofyldte og pakket med spændende destinationer, der er velegnet til dig i alderen 18-39. 

Serviceniveau: Basic

 • Enkle og rene overnatningssteder og/eller gode campingsteder
 • Kollektiv transport og private biler og busser
 • Mange frivillige aktiviteter

Antal deltagere
maks. 18, gennemsnitligt 16

Fysisk udfordring: Average
Nogle ture omfatter lettere vandreture, cykling, rafting eller kajakroning, foruden almindelige gåture.

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Kontakt os

Flere oplevelsesrejser i Mellemamerika

Tjek andre spændende oplevelsesrejser i Mellemamerika!

Sailing Cuba

Sailing Cuba

Oplevelsesture i Mellemamerika
Pris fra kr. 11.545,-
Oplev Cuba som du aldrig før havde troet var muligt. Denne 8-dages oplevelsestur om bord på en eksklusiv Katamaran tager dig gennem Canarreous øgruppen.

læs mere
Best of Central America

Best of Central America

Oplevelsestur i Mellemamerika
33 dage – Pris fra kr. 19.950,- 
Fra ældgamle ruiner til aktive vulkaner. Tag med på denne oplevelsestur, der ligger udenfor alt andet, du før har prøvet, og opdag ekstraordinære Mellemamerika.

læs mere
Cuban Rhythms

Cuban Rhythms

Oplevelsestur på Cuba
Pris fra kr. 6.145,-
Hvis du hører nogen sige, at Cuba ikke er andet end et beach resort, så kan du godt få dem til at tro om igen! Øen summer af energi, og det bør du også gøre, når du besøger den.

læs mere
San Blas ø-eventyr

San Blas ø-eventyr

Oplevelsesture i Mellemamerika
Pris fra kr. 2.975,-
Hyg jer på en 4-dagestur til øgruppen San Blas i Panama – et sandt paradis. Her kan I snorkle i det krystalklare caribiske hav, eller tage på en bådtur til en traditionel lokal landsby, Kuna Yala, hvor I kan købe fine souvenirs.

læs mere