Vælg en side

Best of Central America

Oplevelsesture i Mellemamerika

Best of Central America

Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico og Nicaragua – 33 dage

Fra ældgamle ruiner til aktive vulkaner. Tag med på denne oplevelsestur, der ligger udenfor alt andet, du før har prøvet, og opdag ekstraordinære Mellemamerika.

Sørg for at have masser af ledig plads i dit pas, for denne spændende 33-dagestur tager dig gennem det meste af, hvad dette kontinent har at byde på.  Regnskove, aktive vulkaner, koloniale byer og ikke mindst fantastisk natur så langt øjet rækker! Udforsk interessante mayalandsbyer og fantastisk kultur. Vores rejseledere vil sørge for, at overnatning og transport er dækket på forhånd, så med andre ord – du skal kun bruge krudt på at vælge, hvilke aktiviteter du vil deltage i. Lad eventyret begynde!

 

Rejsefakta

Pris fra kr. 19.950,-

Prisen inkluderer:

 • Homestay (Ometepe & Lake Atitlan)
 • Salsakursus (Antigua)
 • Guidet tur i Tikal
 • Orienteringsvandring i Granada og Antigua
 • Strandbesøg i Mahahual
 • Al transport mellem destinationerne og til/fra inkluderede aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse t/r Danmark – Costa Rica/Mexico
 • Måltider som ikke er inkluderet
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Rejseforsikring og vaccinationer
 • Drikkepenge til guider og chauffører

Højdepunkter:

 • Nyd en øde strand i Nicaragua
 • Vandr rundt i farverige Granada og Antigua
 • Homestay i Guatemala og Nicaragua
 • Udforsk Mayaruiner
 • Besøg 7 lande på en måned
Kort: Best of Central America

Klik på kortet for at se et større billede

Dagsprogram

Dag 1: San Jose
Ankomst til San Jose til valgfri tid. Der er ingen planlagte aktiviteter i dag, så I kan tjekke ind på hotellet og nyde byen. Repræsentanter fra G Adventures vil holde et møde om aftenen. (Præcis tid og sted vil blive givet ved ankomst på hotellet)
Dag 2: San Jose – La Fortuna

Vulkanen Arenal i La Fortuna

Vulkanen Arenal i La Fortuna

 

Vi hopper på en lokal bus mod La Fortuna. Byen, som ligger i nærheden af Arenal vulkanen, er en perfekt base for spændende oplevelser. Eftermiddagen er til egen disposition.

Estimeret rejsetid: San Jose – La Fortuna 5 timer.

 

Dag 3: La Fortuna

Dagen i dag er fri til at udforske området på egen hånd. Du kan tage på gåture, svømme i kølige La Fortuna eller tage med på en svævebanetur, hvor du får set den utrolige skov fra oven. Du har også mulighed for at tage med på en uforglemmelig vandretur rundt om foden af vulkanen om natten. Her vil du være i selskab med et stort udvalg af dyrelyde samt vulkanens evige rumlen.

Andre aktiviteter inkluderer: Tre og firestjerners rafting på enten Balsa eller Torofloiderne, bjergcykling, en uforglemmelig grottetur, ridning eller en tur til Canp Negro Wildlife Refuge. Som meget andet af Costa Rica er dette område også et paradis for fugleentusiaster med over 600 arter, som bor her permanent.

Efter en lang dag med udforskning vil et afkølende bag i de varme kilder ved Baldi være perfekt til dine trætte muskler. Nyd disse naturlige kilder, samtidig med at du iagttager nærliggende og utrolige Arenal.

 

Dag 4: La Fortuna – Monteverde

Vi rejser videre fra La Fortuna til Monte Verde. Costa Rica er en naturperle på grund af sin mangfoldige flora og fauna, så når vi rejser ind i skovene ved Monte Verde, vil du blive vidne til et økosystem, der virkelig kan betegnes som et mesterværk. Tag dig god tid til at se på fugle, ride på heste, cykle eller zipline over skoven.

Estimeret rejsetid: La Fortuna – Monte Verde 3 timer

 

Dag 5: Monteverde
Gå ikke glipp av ziplining i Monteverde.

Gå ikke glipp av ziplining i Monteverde.

Dagen i dag er fri til at udforske dette fantastiske område. Du kan iføre dig poncho og støvler og bevæge dig ind i den spektakulære skov Santa Elena Cloud Forest. Her kan du udleve din indre Tarzan, samtidig med at du udforsker området. Gå 12 km på stier, eller tag op i observationstårnet. Sørg for, at du stopper op i ny og næ for at lytte til dyrelivet, som runger ud i hele skoven. Du kan også zipline over skoven, hvis du vil have udløst lidt adrenalin i kroppen.
Et besøg i Costa Roca er ikke komplet uden et besøg på en kaffeplantage. På Monte Verde Coffee Plantation kan du lære om hele processen, lige fra bønnerne bliver høstet, til kaffen er færdigbrygget foran dig. Afprøv de forskellige kaffetyper, og køb en souvenir med hjem.

Dag 6: Monteverde – Isla de Ometepe

Fra San Jorge krydser vi Lake Nicaragua med færge, før vi ankommer til Ometepe Island. Her vil gruppen fordele sig hos forskellige familier, som vil blive værter for jer de næste to dage. Morgenmad og aftensmad vil de forskellige familier stå for. Udforsk øen, passer bananplantager og små landsbyer for at få et indblik i, hvordan livet er på landet i Nicaragua. Er du glad for en udfordring? Gå til toppen af Concepcion Volcano. Hvis det ikke er tilfældet, så tjek i stedet de pre-colombianske udskæringer ud, hop i vandet eller slap af på stranden.

Estimeret rejsetid: Monteverde – Isla de Ometepe 7,5 timer

 

Dag 7: Isla de Ometepe
Isla de Ometepe

Isla de Ometepe

I dag har vi en hel dag at bruge på denne fantastiske ø. Tag ud og udforsk den! Om du vil slappe af på standen, besøge de pre-colombianske udskæringer eller tage udfordringen og bestige Concepcion Volcano er helt op til dig selv.

Dag 8: Isla de Ometepe – Granada

Når vi ankommer til Granada, vil jeres rejseleder tage jer med på en prienteringsvandring i byen, så I senere ved, hvilke områder af byen der er værd at bruge tid på. Nicaragua har virkelig blomstret de sidste år og kan både byde på venlige mennesker og flotte naturoplevelser. Granadas koloniale charme bliver komplimenteret af de nærliggende aktive vulkaner og indsøer, som gør dagsture til et morsomt og enkelt alternativ.

Til fods er muligvis den nemmeste måde at se seværdighederne i Granada på.

Estimeret rejsetid: Isla d Ometepe – Granada 4 timer

 

Dag 9: Granada
Granada og området omkring har en masse spændende at byde på. I dag er der ingen aktiviteter planlagt, så bestem selv, hvad du ønsker at lave. Du kan tilbringe et par afslappende timer i båd, hvor du får besøgt nogle af de 350+ øer, som findes i Lake Nicaragua. Du kan også vælge at tage med på en tur til nogle af de nærliggende vulkaner. Vandr langs de mudrede stier op til Mombacho Volcano, som nu er dækket af vegetation. Granada ligger ved bredden af Lake Nicaragua og har en lang park, som er ideel til vandreture. På de nærliggende markeder i Masaya House kan du købe nicaraguansk håndværk som hængekøjer, keramik og malerier.
Dag 10: Granada – Poneloya

Vi rejser videre fra Granada til Poneloya, hvor vi kan nyde et par dage med afslapning på de øde strande langs Nicaraguas stillehavskyst. Her kan du både surfe, svømme og slappe af på stranden i dit eget tempo.

Estimeret rejsetid: Granada – Poneloya 4 timer

 

Dag 11: Poneloya

Dagen i dag er til fri disposition for at nyde dette flotte kystområde. Er du træt af stranden? Så tag turen ind til Leon.

 

Dag 12: Poneloya – Suchitoto

Efter en lang rejsedag ankommer vi til byen Suchitoto i El Salvador. Glem endelig ikke at prøve de lækre pupusas – en velsmagende lokal specialitet.

Estimeret rejsetid: Poneloya – Suchitoto 13 timer

 

Dag 13: Suchitoto – Concepcion de Ataco

Vi rejser videre til regionen, som har kaldenavnet ”Route of flowers”. Her vil du blive vidne til små, ejendommelige salvadoranske byer, som huser mange talentfulde håndværkere. En valgfri aktivitet i dette område er at tage med på en guidet tur hos kaffeproducenten El Carmen Coffee. Her kan du vælge mellem forskellige turer, som alle er fyldt med en masse interessant information og mange forskellige smagsprøver.

Estimeret rejsetid: Suchitoto – Concepcion de Ataco 3 – 4 timer

 

Dag 14: Concepcion de Ataco
Dagen i dag er fri til egen disposition. Vandreture, guidet tur på en kaffeplantage eller shopping er nogle af aktiviteterne, du kan lave, mens vi befinder os her. Du kan vandre i El Impossible National Park, svømme i bassinerne ved Atzumpa eller tjekke nogle af de andre hyggelige nærliggende landsbyer ud. Dette er også en region, som producerer en masse kaffe, så sørg for at afprøve nogle af de velsmagende, lokale sorter.
Dag 15: Concepcion de Ataco – Copan

Vi bevæger os videre opover det mellemamerikanske kontinent til vores næste destination. Copan i Honduras. Denne rolige by i højlandet er et charmerende og afslappende sted. Her kan du udforske de nærliggende bjergskråninger på hesteryg eller besøge nogle af de mindre kedte Mayaruiner langs vejen. Hvis dette er lige appellerer til dig, så kan du slappe af i varme kilder.

Estimeret rejsetid: Concepcion de Ataco – Copan 8 timer

 

Dag 16: Copan
Dagen i dag er til fri disposition. Valgmulighederne er mange, så brug dagen godt! Du kan tage turen til de varme kilder ved Luna Jaguar, hvor du også kan spise en lækker grillfrokost. Du kan også tage med på en ridetur eller rejse 1000 år tilbage i tiden for at opleve Mayaruinerne ved Copan. Her ligger ældgamle templer og detaljerede stenstatuer, som forestiller guder og herskere side om side. Du finder hurtigt ud af, hvorfor dette sted er på UNESCOS verdensarvliste.
Dag 17: Copan – Antigua

I dag krydser vi grænsen til Guatemala, og vi fortsætter videre ind i landet i retning af Antigua. Efter en lang rejsedag kan vi strække benene, mens din rejseleder tager dig med på en orienteringsvandring i byen. Læg mærke til den fantastiske spanskkoloniale arkitektur på dette sted, som også er opført på UNESCOS verdensarvliste.

Estimeret rejsetid: privat transport Copan – Antigua: 8 timer

 

Dag 18: Antigua
Antigua i Guatemala

Antigua i Guatemala

Dagen i dag er fri til at udforske denne spædende by og de nærliggende vulkanske områder. Du kan vælge mellem flere forskellige spændende ting, afhængig af hvad du selv har lyst til at lave. For dem, der ønsker rolige og informative oplevelser, kan et besøg på Finca Valhalla, hvor de producerer Macadamianødder, være en god udflugt. Du kan også besøge Finca Filidelfia, hvor du vil lære om kaffeproduktionens A til Å. En guidet gåtur i Antigua eller et besøg ved den lokale vævefabrik er også gode alternativer. Og glem endelig ikke muligheden for at få en ægte Mayamassage, du er jo trods alt på ferie!

For de mere adrenalinsøgende er der et væld af muligheder i området. Du kan for eksempel gå turen op til den aktive vulkan, Pacaya. Siden vulkanen stadig er aktiv, er det ikke lovligt at nærme sig toppen. For at komme endnu mere off-road, kan du tage med på en cykeltur, hvor vidtåbne sletter, vulkaner i det fjerne, landsbyer og kaffeplantager vil være nogle af de oplevelser, du kommer til at få.

Dag 19: Antigua
Dagen i dag er til fri disposition. Du kan klatre til tops på en vulkan, besøge en kaffeplantage, tage en cykeltur eller nyde en behagelig massage. Det er helt op til dig! Guiden vil tage dig med på en orienteringsvandring, så du let finder ud af, hvad du har lyst til at bruge dagen på.
Dag 20: Antigua – Lake Atitlan homestay

I dag rejser vi videre gennem bjergskråningerne og de frugtbare områder på det Guatemalske højland, før vi ankommer til Lake Atitlan, som er et af de mest fantastiske områder i Gutemala. Tolv landsbyer, bjerge og tre vulkaner ligger på bredden af indsøen, hvilket resulterer i en vidunderlig kombination af usædvanlig naturlig skønhed og traditionel kultur. Dette område er også ideelt for udendørsaktiviteter som svømning, fiskning, vindsurfing, gåturer, kigge på fugle, kajakroning og ridning.

Estimeret rejsetid: Antigua – Lake Atitlan homestay 4,5 – 5 timer

 

Dag 21: Panajachel – San Juan La Laguna

I de tidlige morgentimer har du muligjeden for at besøge landsbyen Panajachel, eller tage på en bådtur til nogle af de forskellige landsbyer ved Lake Atitlan. Derefter tager vi mod landsbyen San Juan de Laguna, som ligger på nordvestkysten af indsøen.

Estimeret rejsetid: Panajachel – San Juan La Laguna 30-45 minutter

 

Dag 22: San Juan La Laguna – Rio Dulce

Vi rejser gennem Gutemala for at komme til dagens destination, Rio Dulce. Rio Dulce er en lille by, som ligger ved Lake Izabel. Det er en havneby til dem, der ønsker at rejse jorden rundt med båd på vej til/fra Livingston og den caribiske kyst.

Estimeret rejsetid: San Juan La Laguna – Rio Dulce 10 timer

 

Dag 23: Rio Dulce
Dagen i dag er til fri disposition. Området har en masse spændende at byde på, så det er bare med at vælge og vrage! Du kan tage på en flot bådtur fordi kalkstensklipper og landsbyer til Livingston, hvor den unikke afrocaribiske Garifunapopulation holder til. Du kan også tage ud at se San Felipe Fort, gå vandreture i Chocon-Machacas Nature Reserve, ro i kajak i solopgangen, besøge et varmvandsvandfald eller tage med på en ridetur!
Dag 24: Rio Dulce – Flores

Vores sidste stop i Gutemala er ved Flores – en malerisk by, der er omringet af Lake Peten Itza. Flores er kendt for sin nærhed til Tikal, verdens største udgravede Mayacivilization.

Estimeret rejsetid: Rio Dulce – Flores 4 timer

 

Dag 25: Flores – San Ignacio

Formiddagen i dag er viet til at besøge den ældgamle Mayacivilization ved Tikal. Gå rundt mellem de højeste Mayatempler, der er registreret pr. dags dato. Den helt utrolige flora og fauna omgiver dig, mens vores guide fortæller os om templer, pladser, stenmonumenter og torve – her er mere end 3000 bygninger, der er dateret mellem 600 år f.kr til 900 år e.kr. Hold også øjnene åbne for at se aber, myreslugere, bæltedyr og hjorte, ligesom edderkopper og slanger også trives godt i området. Efter en veloverstået ekskursion ved Tikal rejser vi videre til næste destination, San Ignacio,

Belize! Estimeret rejsetid: Flores – San Ignacio 3 timer

Dag 26: San Ignacio

Dagen i dag er til fri disposition, så du kan udforske dette spændende område. Det anbefales stærkt at tage med på en tur til Actun Tunichil Muknal Cave, som er et grottesystem, der huser op mod 1400 genstande fra Mayacivilisationen, herunder ”Crystal Maiden” der er et velbevaret skelet af en ung dame, der er blevet forkalket. En dagstur til det imponerende Mayasted ved Xunantunich er også et alternativ, hvor du kan se hele 25 forskellige templer. Udover dette kan du også se Caracol Ruins, der engang har huset mere end 180.000 mayaer.

Andre alternativer er at besøge Mountain Pine Ridge Forest Reserve, hvor der både er floder, vandfald, grotter og badesteder at udforske. Crystal Cave er en anden grotte, hvor du kan se Mayagenstande. Du kan også tage til Barton Creek Cave, som er en huleformation, du kan ro gennem i kano.

 

Dag 27: San Ignacio – Caye Caulker
Nyt livet på Caye Caulker i Belize.

Nyt livet på Caye Caulker i Belize.

Vi bevæger os videre på dette fantastiske kontinent, hvor vi nu sætter kursen mod det caribiske hav, palmer, strande, sol og varme. Først vil en lokal bus køre os til kysten, før vi derefter hopper ombord på en taxibåd, som vil sejle os ud til øparadiset Caye Caulker. Her er det bare at læne sig tilbage og nyde den afslappende atmosfære!
Estimeret rejsetid: San Ignacio – Caye Caulker 3 timer

Dag 28 – 29: Caye Caulker
Snorkle med djevelrokker på Caye Caulker.

Snorkle med djevelrokker på Caye Caulker.

De næste to dage er frie til at lave lige præcis så lidt eller så meget, som du vil. Du kan både fiske, tage på kajaktur, bade med djævlerokker, tage på sejltur eller leje en cykel. Dog er der en aktivitet, der topper listen her i Caye Caulker, og det er at tage turen til ”the most amazing place on earth”. Discovery Channel kalder det ”The Great Blue Hole”. Dette gigantiske kalkstenshul er mere end 300 meter i diameter og 124 meter dybt og blev formet for mere end 1 million år siden. Hullet er en del af det større Belize Barrier Reef Reserve og er selvfølgelig på UNESCOS verdensarvsliste. Her vil du blive vidne til et florerende dyreliv og interessante koralformationer inklusiv stalakitter, som blev formet, før området blev havet underdanig.

Dag 30: Caye Caulker – Mahahual

Vi forlader Belize og den caribiske reggaevibe, før vi bevæger os nordpå til Costa Maya og strandbyen Mahahual.

Estimeret rejsetid: Caye Caulker – Mahahual 6 timer

 

Dag 31: Mahahual
Nyd en dag på stranden og hyg dig med en drink i hånden.
Dag 32: Mahahual – Playa del Carmen

Vi bevæger os nordpå mod Playa del Carmen i Mexico. Denne engang søvnige landsby er i dag blevet en populær destination for solsøgere fra alle verdenshjørner. Hyg dig på stranden, eller tag til Sian Ka’an Biosphere Reserve, et af Mexicos vigtigste steder, som er værnet om grundet sit mangfoldige dyre- og fulgeliv. Om aftenen kan du opleve Coco Bonga Disco and Show, som er en forestilling, der ofte bliver beskrevet som ”spændende”, ”fantastisk” og ”utrolig”.

Estimeret rejsetid: Mahahual – Playa del Carmen 5 time

 

Dag 33: Playa del Carmen
33 dage går hurtigt, og det er på tide at sige farvel til gruppen. Vil du gerne udvide dit eventyr? Så hjælper vi dig gerne med at arrangere fly og andre ture.

BilLEDER

Vulkanen Arenal i La Fortuna

Gå ikke glip af ziplining i Monteverde.

Isla de Ometepe
Antigua i Guatemala

Snorkling med djævlerokker på Caye Caulker.

Nyd livet på Caye Caulker i Belize.

Mere information om turen

Rejsetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er kun ung en gang. Turene er tempofyldte og pakket med spændende destinationer, som er velegnet til dig i alderen 18-39.

Fysisk udfordring: Average 
Nogle ture inkluderer let vandring, cykling, rafting eller kajakroning foruden almindelige gåture.

Serviceniveau: Basic

 • Enkle og rene overnatningssteder og/eller gode campingsteder
 • Kollektiv transport og private biler og busser
 • Mange frivillige aktiviteter

Antal deltagere
Maks 18, gennemsnitligt 14

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Kontakt os

Flere oplevelsesrejser i Mellemamerika

tjek ut andre spændende oplevelsesrejser i Mellemamerika!

Sailing Cuba

Sailing Cuba

Oplevelsesture i Mellemamerika
Pris fra kr. 11.545,-
Oplev Cuba som du aldrig før havde troet var muligt. Denne 8-dages oplevelsestur om bord på en eksklusiv Katamaran tager dig gennem Canarreous øgruppen.

læs mere
Cuban Rhythms

Cuban Rhythms

Oplevelsestur på Cuba
Pris fra kr. 6.145,-
Hvis du hører nogen sige, at Cuba ikke er andet end et beach resort, så kan du godt få dem til at tro om igen! Øen summer af energi, og det bør du også gøre, når du besøger den.

læs mere
Volcano Trail

Volcano Trail

Oplevelsesture i Mellemamerika
Pris fra kr. 9.650,-
Krystalblåt hav, fuld af livlige fisk, til tropiske regnskove og junglemusik. Rejs gennem Guatemala, Honduras, Nicaragua og Costa Rica med andre backpackere.

læs mere
San Blas ø-eventyr

San Blas ø-eventyr

Oplevelsesture i Mellemamerika
Pris fra kr. 2.975,-
Hyg jer på en 4-dagestur til øgruppen San Blas i Panama – et sandt paradis. Her kan I snorkle i det krystalklare caribiske hav, eller tage på en bådtur til en traditionel lokal landsby, Kuna Yala, hvor I kan købe fine souvenirs.

læs mere