Vælg en side

Vietnam Experience

Oplevelsesture i Asien

Vietnam Experience

Vietnam – 12 dage

Med gyldne templer, turkisblåt vand, gule rismarker og farvet silke, er Vietnam en eksplosion af farver.

Oplev kokospalmer, sukkerplantager og lokalbefolkningen iført deres velkendte hatte i Mekong-deltaet, besøg flydende markeder, cykl gennem den gamle bydel i Hoi An, nyd varmen fra solens stråler i Nha Trang, og sejl gennem Halong Bay i den traditionelle Junk boat. Vietnam er virkelig et land, hvor øst møder vest og med denne oplevelsestur får du virkelig det bedste med dig.

Rejsefakta

[acf field="pris_fra"]

Prisen inkluderer:

 • 9 nætter på 3-stjernet hotel, 1 nat på lokalt guesthouse, 1 nat på et cruise
 • 3 indenrigsflyvninger
 • Al transport til de inkluderede aktiviteter
 • En erfaren og professionel turguide, samt engelsktalende lokalguider
 • Sightseeing i de største byer, samt information om samtlige destinationer
 • Lokale skatte og afgifter
 • 11 morgenmad, 3 frokost og 2 aftensmad
 • Cruise i Mekong Delta og Halong Bay
 • Mekong Delta fiskeoplevelse
 • Et besøg til Cu Chi Tunnels, Notre Dame Cathedral, General Post Office & Presidential Palace, samt War Remnants Museum i Ho Chi Minh
 • Cykeltur fra hotel til Hue’s Imperial Citadel og Thien Mu Pagoda

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Danmark – Vietnam
 • Måltider, der ikke er angivet
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. visum
 • Rejseforsikring og rejsevaccinationer
 • Drikkepenge til guider og chauffører

Højdepunkter:

 • Oplev tre destinationer, der er med på UNESCO’s verdensarvsliste
 • Overnatningscruise i Halong Bay
 • Cykl gennem Old Quarter i Hoi An
 • Kør gennem Hai Van pass mellem Hoi An og Hue
 • Udforsk forskellige laguner og koraller
Kort: Vietnam Experience

Klik på kortet for at se et større billede

Dagsprogram

Dag 1: Ho Chi Minh City
Start dit Vietnam-eventyr i Ho Chi Minh City, byen der stadig bliver kaldt Saigon. Ho Chi Minh City er en storbymetropol, som også kaldes «Paris of the Orient» efter franskmændenes indflydelse. Du kan opleve ægte vietnamesisk stil, men også steder, der har været stærk påvirket af USA efter Vietnamkrigen.
Dag 2: Ho Chi Minh City – Mekong Delta
De næste to dage sejler vi ind i Mekong Deltaet i en traditionel båd og oplever Vietnams vigtigste risproducerende område. Du vil opleve lokale frugtplantager, flydende markeder samt dagligdagen for de mennesker, der bor i Mekong Deltaet. Lær mere om den lokale industri på et besøg til en lokal rispapirfabrik. Derudover vil du også opleve de lokale traditioner på et tehus og nyde en autentisk frokost hos lokalbefolkningen. Senere vil lokale musikere optræde inden vi spiser et hjemmelavet måltid på det lokale guesthouse, hvor vi overnatter.
Dag 3: Mekong Delta – Ho Chi Minh City

Vi skal op og i gang med dagen, hvor vi vender næsen tilbage mod Ho Chi Minh City via Viet Congs legendariske tunneller i Cu Chi. Vi kommer til at se fælder, skjulte døre og nogle af de 250 km lange tunneller som de vietnamesiske modstandsfolk gravede med håndkraft. Disse blev lavet for at undslippe fare og overraskende angreb fra fjenden. Hvis du tør kan du gå ned i de smalle tunneller og opleve hvordan det var under krigen. I dag er der en friaften og du kan lave lige det, du har lyst til. Hvorfor ikke nyde det lokale køkken i selskab med dine nye rejsekammerater.

Dag 4: Ho Chi Minh City – Nha Trang

I dag vil du høre mere om Vietnams historie, mens vi kører rundt i Ho Chi Minh. Du vil få mulighed for at se Notre Dame Cathedral (et levn fra det franske styre), Presidential eller Reunification Palace (tidligere Vietnams politiske hjerte, hvor landets tidligere ledere har siddet). Lær mere om hvorfor tabet af denne bygning markerede Saigons fald under Vietnamkrigen. Du vil også få mulighed for at besøge War Remnants Museum for at lære mere om Vietnamkrigens ofre.

Om eftermiddagen flyver vi til badebyen Nha Trang, der er berømt for sine gyldne strande, turkise vand og sjove vandsportsaktiviteter. Interesseret i et mudderbad? Så er dette stedet for dig. Prøv en tur i et mineralmudderbad og i de varme kilder. I aften burde du spise fisk og skaldyr, prøv eventuelt frisk hummer, rejer eller fish’n’chips.

 

Dag 5: Nha Trang

Dagen er til fri disposition, så fordyb dig i den afslappende strandlivsstil. Glem ikke at spise masser af frisk ananas eller andre tropiske frugter fra området. Prøv en massage og læg dig ned på stranden for derefter at blive afkølet i det Sydkinesiske Hav. Hvis du ønsker at se mere af området kan du deltage i dagens frivillige aktivitet, nemlig et bådcruise. Båden stopper flere forskellige steder og du vil få mulighed for at snorkle og få en afkølende dukkert i det turkisblå vand. Om aftenen kan du nyde det pulserende natteliv i Nha Trang, eller tag plads på baren Sailing Club og se solen forsvinde ned over vandet.

Dag 6: Nha Trang – Hoi An

Om morgenen har vi en kort flyvning til Da Nang, før vi sætter os i bussen og kører til Hoi An. Hoi An er en relativ lille by med en spændende historie. Med indflydelse fra Japan, Kina, Vietnam og Europa har denne tidligere havneby en usædvanlig blanding af arkitektoniske stilarter. Vælg mellem en cykel- eller gåtur med guide gennem den gamle bydel, der står opført på UNESCOs verdensarvsliste.

Eftermiddagen er til fri disposition, slap af ved hotellets pool, eller hvorfor ikke få en skrædder til at sy noget helt særligt kun til dig. Hoi An er kendt for sine smukke og farverige tekstiler, samt dygtige skræddere. Før du ved af det, rejser du videre med en helt ny garderobe. Har du et stykke favorittøj? Tag det med dig så du kan få lavet en nøjagtig kopi, blot i en anden farve eller noget andet stof. Når solen er ved at gå ned cykler vi ud til de nærliggende rismarker og traditionelle hjem, før vi følger floden tilbage til byen. I dag har du mulighed for at deltage i et madlavningskursus, hvilket vi virkelig kan anbefale. Spis den mad du laver og få opskriften med hjem.

Dag 7: Hoi An
Endnu en dag på egen hånd, og brug den gerne på at opleve mere af Hoi An og dens omgivelser. Du kan også besøge ruinerne til «Hindu temples of the Champa Empire at My Son». Disse templer er med på UNESCOs verdensarvsliste og blev bygget mellem 4. og 14. århundrede. Ellers kan du bruge dagen på at slentre rundt i den gamle bydel, hvor du finder gallerier, antikvidetsbutikker og mange andre butikker. Lokalbefolkningen bruger stadig traditionelle metoder til at lave keramik, silkevævning og træskærerarbejde. Gå en tur langs den historiske havnefront hen til det lokale marked og fortsæt gennem boder, der sælger håndvævede kurve, medicinske urter og lokale specialiteter. Eller hop på cyklen og tag en tur til stranden (ca. 45 minutter) gennem Hoi Ans omgivelser eller tag den nemme løsning, taxa (ca. 15 minutter). Hvis du bliver sulten eller tørstig er der mange fede cafeer, der serverer god mad og drikke. Ønsker du at slappe helt af, så skal du tage turen til et af de mange massagesteder.
Dag 8: Hoi An – Hue
I dag hopper vi atter på bussen og på vejen til den tidligere kejserby Hue, kører vi gennem “Pass of the Ocean Clouds”. Hav dit kamera klart da vi på køreturen kan opleve en utrolig kystudsigt og bølgende bakker. Vi starter vores ophold i Hue med et besøg til Tu Duc Mausoleum, hvor vores lokale guide vil give dig historien om «Poet Emperor» og gamle begravelsesritualer. Tag dig tid til at udforske alle statuer, farverige kunstværker, dekorerede pavilloner, smukke haver og lotusblomsterdamme. Næste stop er Thien Mu Pagoda, der er Vietnams højeste religiøse bygning. Lær mere om legenden bag bygningen og hændelserne omkring den berygtede buddhistiske Hue massakre.
Dag 9: Hue – Hanoi

Vi hopper på endnu et fly, som tager os med til Hanoi, Vietnams hovedstad. Hanoi er helt anderledes fra Ho Chi Minh City, og kombinerer fransk stil med kinesisk kultur og vietnamesisk vitalitet. Denne by har en romantisk og levende tidslinje og hele byen opfattes som et levende friluftsmuseum. Hotellet ligger midt i byens travle «Old Quarter» – this is the place to be! Den gamle bydel har været Hanois kommercielle centrum siden det 15. århundrede og er pakket tæt ind på få kvadratkilometre. En labyrint af gyder, købmandsgårde og butikker fyldt med varer for enhver smag.

Din guide vil tage dig med til nogle af de 36 handelsgader der findes her – hver gade med speciale i forskellige produkter. Undslip de travle gader med et besøg til Temple of Literature – en stille oase af indhegnede haver, rødlakerede søjler og gyldne drager. Templet er næsten 1000 år gammelt og er Vietnams vigtigste konfucianske helligdom og historiske lærdomsanstalt.

Om eftermiddagen kan du tage en tur til «French Quarter», slentre ned af de brede boulevarder, inspireret af Paris, og opleve de tilskoddede herskabshuse, balkonerne og andre rester fra den gamle kolonitid. Leder du efter det ægte Vietnam? Find en stol og hæng ud med de lokale på en af de mange fortovscafeer. Betragt hverdagslivet, bestil en bia Hoi (fadøl) og de lokaleretter som for eksempel luc lac (krydret oksekød med peber «stir fry»), dau chien ron (stegt tofu) eller nom ngo sen (lotusstilkesalat).

 

Dag 10: Hanoi – Halong Bay

Det første vi gør her til morgen er at besøge Mausoleet af Ho Chi Minh – tidligere præsident i Vietnam. Derefter kører vi til den fantastiske Halong Bay, hvor vi går ombord på en kinesisk junk boat, hvor vi skal sove den kommende nat. Halong Bay er på UNESCOs verdensarvsliste og med alt det, du kommer til at se og opleve, er det ikke underligt at dette sted er kommet med på listen.

Slap af på soldækket og nyd udsigten over grotter, lagunder og tætte skove. Båden passerer skjulte bugter, stejle klipper og betagende strande før vi ankommer til Sung Sot hulerne, hvor vi går i land og nyder den fantastiske udsigt. Tilbage på båden sejler vi videre, før vi stopper og får os en svømmetur i en afsondret idyllisk lagune. Vi lægger anker ved Dao Ti Top for at nyde en overvældende solnedgang. I aften kan du nyde frisk fisk og skalddyr sammen med gruppen, før du ligger dig til at sove i kahytten, der er udstyret med air-condition.

 

Dag 11: Halong Bay – Hanoi
Efter en afslappende dag og en solid morgenmad hopper vi på en lokal båd for at udforske en lille skjult grotte og måske se en af de mange aber, der bor på øen. Vi sejler tilbage til havnen og kører tilbage til Hanoi. Hvis du vil se mere af Hanoi, så henvend dig til din guide for flere tips. Noget du burde opleve er Hanois verdensberømte «water puppet» show, en underholdende tradition fra Red River Delta regionen.
Dag 12: Hanoi
Afrejse efter morgenmaden. Hvis du ønsker at opleve mere af Vietnam, hjælper vi dig gerne.

Billeder

Reunification Palace, Ho Chi Minh City.

Slap af på stranden i Nha Trang

Hoi An
Halong Bay

Frugtsælger i Halong Bay

Travle gader i Hanoi

Mere information om turen

Rejsetype
In-Depth Explorer – Live like a local

Antal deltagere
Maks. 35 – gennemsnitligt 22.

Aldersgruppe
18 – 35 år.

Er du i tidsnød? Vælg i stedet Vietnam Highlights, den samme rejseplan (fra dag 3), men er blot to dage kortere. Du springer over Mekong Delta og rejser direkte til Nha Trang med gruppen.

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Kontakt os

Flere oplevelsesrejser i Asien

Tjek andre spændende oplevelsesrejser i Asien!

Sri Lanka & Maldives Adventure

Sri Lanka & Maldives Adventure

Oplevelsestur i Asien
16 dage – fra 12.900 kr
Denne tourpakke vil føre dig op på tågede bjergtoppe, ned til solbeskinnede strande og på sporet af elefanter i nationalparkerne, for ikke at tale om en af de mest eftertragtede destinationer i verden.

læs mere
Uncover India – Delhi to Goa

Uncover India – Delhi to Goa

Oplevelsestur i Asien
15 dage – fra 7.300 kr
Dette er den perfekte oplevelsestur for rejsende på budget, som er ude efter en gruppetur pakket med alt det bedste, Indien har at byde på.

læs mere
Thai Intro

Thai Intro

Oplevelsestur i Asien
9 dage – fra 9.995 kr
Thaiintro er en ganske unik måde at opleve Thailand.

læs mere
Bali intro

Bali intro

Oplevelsestur i Asien
9 dage – fra 9.995 kr
Baliintro er den mest fantastiske måde at opleve Bali.

læs mere
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Oplevelsesture i Asien
Ønsker du at mærke din indre ro og samtidig få en fed surferoplevelse, men vil ikke bo på de stille yoga resorts? Nu kan du kombinere surfercamp med daglige yogasessioner.

læs mere
Beijing to Hong Kong: Great Wall & Warriors

Beijing to Hong Kong: Great Wall & Warriors

Oplevelsestur i Asien
Tag afsted til Kina for at få en eventyrlig oplevelse for livet! Det er helt alvorlig talt, når vi siger, at du vil komme til at opleve de absolut største højdepunkter og, at du de næste mange år vil længes om at vende tilbage.

læs mere
Explore India & Nepal

Explore India & Nepal

National Geographic oplevelsestur i Asien
17 dage – Pris fra kr. 19.900,-
I løbet af 17 fantastiske dage kan du opleve Nordindiens berømte Golden Triangle.

læs mere
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Oplevelsesture i Asien
13 heftige dage med aktiv vandring. Du kommer til at vandre gennem rododendronskove, isolerede landsbyer og bjerglandsbyer.

læs mere
Kolkata to Goa by Rail

Kolkata to Goa by Rail

Oplevelsesture i Indien
Pris fra kr. 14.625,-
Tag toget gennem Indien og oplev højdepunkter som Taj Mahal, naturskønne Darjeeling, hellige Varanasi og kulturelle Rajasthan.

læs mere
Everest Base Camp Trek

Everest Base Camp Trek

Oplevelsesture i Asien
Everest er mere end bare et bjerg og trekket til base camp er mere end en almindelig vandretur. Du følger en rute, der af nogle, kaldes for «trinnene til himmelen».

læs mere
Bangkok to Singapore: Markets & Pad Thai

Bangkok to Singapore: Markets & Pad Thai

Oplevelsesture i Asien
Læn dig tilbage og nyd strande i verdensklasse i det sydlige Thailand, før du bliver afkølet i Cameron Highlands i Malaysia. På denne 2 ugers tur bliver du introduceret til tre forskellige og mangfoldige nationer – samt regionens tre mest levende og pulserende byer.

læs mere
Island Hopping The Philippines

Island Hopping The Philippines

Oplevelsesture i Asien
Næste gang du skal på eventyr, så vælg noget, der er anderledes. Meget anderledes! Disse ti dage på den nordlige halvdel af Filippinerne vil give dig oplevelser for livet.

læs mere
Vietnam on a Shoestring

Vietnam on a Shoestring

Oplevelsesture i Asien
Pris fra kr. 6150,-
Med alt fra kaotiske Ho Chi Minh City til charmerende Hoi An, den kejserlige by Hue, pulserende Hanoi og den smukke Halong Bay, har denne tur noget for enhver smag.

læs mere