Vælg en side

Serengeti Safari to Zanzibar

Oplevelsesture i Afrika

Serengeti Safari to Zanzibar

Kenya og Tanzania – 11 dage

Fra det summende og pulserende liv i Kenyas hovedstad Nairobi til spændingen over jagten på ‘The Big 5’ i Serengeti. På denne eventyrlige rejse kan du nyde det smukke Serengeti og Ngorongoro krateret, før du rejser mod øst over savannen for at besøge krydderi plantager og afslapning på stranden. 

Hold øje med noget af klodens mest fantastiske dyreliv og forevige mindet med dit kamera. Mærk pulsen i Afrika på denne 11 dages eventyrrejse. 

Rejsefakta

Pris fra kr. 16.165,- per person

Prisen inkluderer:

 • 10 morgenmad, 5 frokost og 6 aftensmad
 • Fælles camping (vi tager alle del ide daglige gøremål, 6 nætter), standard hotel (4 nætter).
 • Indgang og safari i Serengeti Nationalpark
 • Ngorongoro Crater
 • Guidet tur i Stone Town på Zanzibar.
 • Fly Arusha – Zanzibar
 • Transport til og fra destinationerne og inkluderede aktiviteter

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Danmark – Kenya/Zanzibar
 • Måltider, der ikke er angivet
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Rejseforsikring og rejsevaccinationer
 • Drikkepenge til guider og chauffører

Højdepunkter:

 • Big 5 safari i Serengeti
 • Ngorongoro Krateret
 • Kulturelle oplevelser
 • Zanzibar
Kort: Serengeti Safari to Zanzibar

Klik på kortet for at se et større billlede

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi

Ankomst til Nairobi, valgfrit tidspunkt.

Dag 2: Nairobi – Arusha
En Masai speider utover det vulkanske landskapet i Tanzania

En Masai spejder udover det vulkanske landskab i Tanzania

I dag rejser vi til lavlandet gennem Afrikas savanner til Tanzania. Vi rejser med en shuttle-bus sammen med en rejseleder fra G Adventures. Vi vil bruge lidt tid på at udforske byen og de travle markeder, før vi slår os ned på campingpladsen for natten. Campingpladsen ligger udenfor Arusha. Arusha er en moderne by med flotte markeder og er også kendt som Tanzanias safari hovedstad. Byen er uden tvivl den vigtigste i det nordlige Tanzania, beliggende i et område med mange fredede nationalparker, reservater og bjerge. På en klar dag kan du se Mt. Kilimanjaro. Vær opmærksom på, at dette er en kombinationstur. Det vil sige, at nogle afslutter deres tur i Nairobi, og at der kan komme nye rejsende med fra enten Nairobi eller Arusha.

Anslået rejsetid: Nairobi – Arusha: 10 timer

Dag 3: Arusha – Mto wa Mbu village

Besøg en Masai landsby og lær om Masaierne og projektet Clean Cookstove. Mød de lokale kvindelige ingeniører, der har installeret nye ovne i utallige hjem i lokalsamfundet. Fortsæt ind i landsbyen Mto wa Mbu til en lokal frokost og en kulturel oplevelse. Du vælger selv, om du vil tage med på en cykeltur rundt i landsbyen, før vi fortsætter til nattens campingplads.  

Dag 4: Mto wa Mbu – Serengeti

Efter morgenmaden starter vi vores 4-dages udflugt til Serengeti nationalpark og Ngorongoro-krateret, to af Afrikas bedste områder for at opleve dyrelivet. Serengeti er for Tanzania det samme som Masai Mara er for Kenya, men over 7 gange så stort (14.763 kvadratkilometer). Vi bor og rejser på safari i Seronera området i den centrale del af Serengeti. 

Serengeti dækker enorme områder, og vi har ikke tid til at besøge alle dele af nationalparken, men på vores køretur gennem savannen vil vi kunne se et rigt dyre- og fugleliv. 

Anslået rejsetid: Mto wa Mbu – Serengeti 8 timer (inkluderet safari i Serengeti)

Dag 5: Serengeti
Løve i Serengeti

Løve i Serengeti

Vi fortsætter jagten efter de 5 store – løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn – mens vi har en hel dag med safari på Serengetis stepper. Der er egentlig ingen dårlige tidspunkter at besøge Serengeti, da hver årstid har sine egne højdepunkter. Selv regntiden er der noget at se frem til med dens lyn- og tordenvejr!
Serengeti har mere end 1,6 millioner planteædere og tusindvis af rovdyr. Gnuer, gazeller, zebraer og bøfler er de mest almindelige dyr i regionen.

Dag 6: Serengeti – Ngorongoro-krateret
Safari i Ngorongoro-krateret

Safari i Ngorongoro-krateret

Inden afrejse tager vi du på en sidste morgensafari for at se dyrene i dette fantastiske savannelandskab. Efter morgensafarien rejser vi tilbage til campingpladsen, pakker sammen og fortsætter til Ngorongoro Conservation Area, berømt for Afrikas bedste safari. Udsigten fra Ngorongoro-krateret er nok til at tage pusten fra dig, og der er en overflod af dyreliv i krateret da der altid er vand til rådighed der. Sidst på eftermiddagen ankommer du til campingpladsen beliggende ved kraterkanten. Her vil du blive mødt af en guide og skifte til en specialbygget safaribil, en 7 sæders med firehjulstrek. Hver safaribil har vinduer, der kan åbnes og en stor taglem, der også kan åbnes. Dette gør det meget nemmere at observere dyrene og giver gode betingelser for at kunne tage nogle skarpe billeder. Disse safaribiler er mindre end hovedbussen, hvilket gør det lettere at manøvrere gennem landskabet og komme til. På grund af størrelsen af bilerne vil gruppen blive delt op på disse safariture. Det 8.300 kvadratkilometer store Ngorongoro Conservation Area har fået sit navn efter det mest bemærkelsesværdige område, nemlig Ngorongoro krateret, der er verdens største (ikke aktive) vulkanske krater. Krateret er ofte ofte blevet beskrevet som et af verdens vidundere – ikke kun på grund af den geologiske betydning, men også fordi det tjener som et fristed for nogle af Afrikas største bestande af store pattedyr. Ngorongoro var oprindeligt en del af Serengeti nationalpark, men blev gjort til et separat beskyttet område i 1956, således at Masaierne kunne lade deres kvæg græsse i området. Ngorongoro-krateret blev udnævnt til et verdensarvsområde i 1978. Landområderne i den beskyttede zone er unikke i Tanzania, da det giver beskyttelse til det vilde dyreliv og samtidig omfatter menneskelige beboede områder. Landskabet består af en blanding af vulkaner, græssletter, vandfald og bjergområder med et omfattende dyreliv. Den årlige dyremigration passerer gennem Ngorongoro Conservation Area. De sydlige og østlige grænser er defineret af kanten af Great Rift Valley, hvilket også forhindrer dyremigrationen i disse retninger. Gnuer og zebraer kommer fra syd ind i området i december, og bevæger sig længere mod nord i juni. Området har store bestande af de fleste vilde dyrearter.

Anslået rejsetid: Serengeti – Ngorongoro-krateret: 5 timer

Dag 7: Ngorongoro-krateret – Arusha
Serengeti og Ngorongoro har store bestander av både sebra og gnu

Serengeti og Ngorongoro har store bestande af både zebraer og gnuer

Efter morgenmaden begiver vi os ud på en halvdagstur rundt om krateret. De rige græsgange, og det faktum, at der altid er tilgængeligt vand i krateret, betyder at dette område har en bestand på mindst 20-25.000 store pattedyr. Dyrene går frit omkring og bliver ikke kun i selve krateret, men fordi det er et meget gunstigt område med en god vegetation og vandtilgængelighed, holder de sig for det meste i nærheden. Bunden af krateret består mestendels af græsarealer og her finder man hovedsageligt zebraer, bøfler, antiloper og vortesvin. De omkringliggende sumpe og skove giver gode forhold for flodheste, flere forskellige typer antiloper, det sorte næsehorn, elefanter, bavianer og aber. Alle disse dyr gør det muligt for rovdyr så som løver og leoparder at overleve, såvel som ådselædere som hyæner og sjakaler. Efter disse fantastiske dyreoplevelser i kraterområdet vender vi tilbage til Arusha, hvor vi slår lejr for natten.

Anslået rejsetid: Ngorongoro-kratere – Arusha: 5 timer

Dag 8: Arusha – Stone Town

I dag vil du blive kørt til Dar es Salaam for at rejse videre med fly til den smukke ø, Zanzibar. Brug resten af dagen til at gå på opdagelse i Stone Town, hjertet af øen. Byen er en spændende labyrint af smalle brostensbelagte gader, omgivet af arabiske bygninger. Den bedste måde at udforske byen på er – bogstaveligt talt – at fare vild. Man kan bruge timer på blot at gå rundt i de forskellige gader og stræder, drikke kaffe på de utallige fortovscafeer eller købe slik fra de mange gadehandlere. 

Zanzibar er et af de mest fascinerende steder i Østafrika, og ofte omtalt som krydderiøen på grund af sin meget interessante historie som centrum for krydderi- og slavehandel i 1800-tallet. Takket være et meget ambitiøst program finansieret af UNESCO og Aga Khan, er mange berømte gamle bygninger blevet restaureret eller i færd med at blive det. 

Husk at Zanzibar er et muslimsk samfund, og man skal derfor klæde og opføre sig respektfuldt i henholdt til lokale traditioner og skikke. 

Anslået rejsetid: Arusha – Stone Town: 5 timer

Dag 9: Stone Town – Nungwi Beach

Hyg dig med en rundtur i Stone Town sammen med din guide og lær mere om de store højdepunkter, historien og kulturen i denne fascinerende by. Efter rundturen rejser du mod nord til Nungwi Beach, hvor du vil tilbringe to dage og to nætter. Her kan du slappe af på de idylliske hvide sandstande eller tage ud og dykke eller snorkle. Du kan også gå en tur ind til landsbyen Nungwi. Her er de muslimske skikke ikke nær så tilstedeværende som i Stone Town, men turister opfordres alligevel til at respektere de lokale skikke.  

Husk at spørge om lov, før du tager billeder af lokalbefolkningen. 

Dag 10: Nungwi Beach
Zanzibar har mange deilige strender

Zanzibar har mange deilige strender

Afslappende dag på stranden eller ved poolen.

Dag 11: Nungwi Beach – Stone Town

Morgentransfer til Stone Town. 

Afrejse fra Stone Town en gang efter kl. 11.00

Billeder

En Masai spejder udover det vulkanske landskab i Tanzania.

Løve i Serengeti
Safari i Ngorongoro-krateret.

Serengeti og Ngorongoro har store bestande af både zebraer og gnuer

Zanzibar har mange dejlige strande

Mere information om turen

Rejsetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er kun ung en gang. Turene er tempofyldte og pakket med spændende destinationer, der er velegnet til dig i alderen 18-39. 

Fysisk udfordring: Light
Der vil forekomme mindre vandreture. Egner sig til de fleste. Ikke for krævende. 

Serviceniveau: Camping
Camping de fleste nætter med nogle få hotelophold. Billig offentlig- og privattransport 

Antal deltagere
Maks. 20, gennemsnitligt 17.

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Kontakt os

Flere oplevelsesrejser i Afrika

Tjek andre spændende oplevelsesrejser i Afrika!

Safari i Kenya og Tanzania

Safari i Kenya og Tanzania

National Geographic oplevelsestur i Afrika
13 dage – Pris fra kr. 39.900,-
Det er de færreste oplevelser, der kan måle sig med oplevelsen af at se ’de fem store’, også kendt som «the Big Five».

læs mere
Rwanda og Uganda – Gorillaernes rige

Rwanda og Uganda – Gorillaernes rige

National Geographic oplevelsestur i Afrika.
12 dage – Pris fra kr. 39.950 kr
Gennem Rwanda og Ugandas skove går vi på udkig efter gorillaer, chimpanser, guldmarekatte (aber) og andet dyreliv.

læs mere
Madagaskars højdepunkter

Madagaskars højdepunkter

Oplevelsestur i Afrika
14 dage – Pris: fra 12.600 kr
Fantastiske Madagaskar, med sit helt unikke dyre- og planteliv, kan ikke sammenlignes med meget andet. Her kan man opleve søde lemurer, mægtige baobabtræer og farverige kamæleoner.

læs mere
Mystiske Etiopien

Mystiske Etiopien

National Geographic Journeys oplevelsesrejse i Afrika
10 dage – Pris: fra 18.900 kr
Udforsk det dramatiske landskab og den kulturelle mangfoldighed på denne spændende 10-dages oplevelsestur.

læs mere
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 8.495,-
Oplev Sydafrikas fantastiske højdepunkter på denne eventyrlige oplevelsesrejse

læs mere
18 days South Africa Tour

18 days South Africa Tour

18 days South Africa Tour
Pris fra kr. 14.195,-
Sydafrika er en smeltedigel af imponerende landskab, spændende dyreliv og mangfoldig kultur, alt toppet med et friskt og behageligt klima. Disse elementer gør Sydafrika til et land, man bare må besøge!

læs mere
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 17.500,-
Indtag Afrikas højeste bjerg fra den nordlige del af bjerget. Følg Rongai Route på vej op, før vi bevæger os ned ad den populære Marangu Route, hvor vi kommer til at gå gennem flere forskellige klimazoner, hvorfra alle kan få en smuk udsigt.

læs mere
Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Culture & Wildlife of Uganda & Rwanda

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 19.245,-
Både Uganda og Rwanda er som en skattekiste, hvad angår spændende oplevelser, specielt efter, at turismen er blomstret påny i regionen.

læs mere
Botswana & Falls Adventure

Botswana & Falls Adventure

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 7.300,-
Denne oplevelsestur tilbyder et fantastisk afrikansk eventyr på blot 8 dage. Indtag det mangfoldige dyreliv og naturen i Zambia, Botswana og Sydafrika under forskellige game drives og andre frivillige aktiviteter.

læs mere
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 13.825,-
“Afrikas Perle” – Uganda byder på en unik vifte af dyreliv, smuk natur og venlige mennesker. På denne oplevelsestur skal vi på vandretur i urskoven på udkig efter gorillaer og chimpanser.

læs mere
Cape Town to the Serengeti

Cape Town to the Serengeti

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 33.100,-
Lad dig fascinere og betage af verdens højeste sandbanker. Læn dig tilbage i de udhulede mokoro-kanoer mens du padler tværs over Okavango Deltaet, og mød de indfødte San-folk i Kalahariørkenen på denne episke tur i Afrika.

læs mere
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 16.365,-
Dette er oplevelsesturen for de, som ønsker at opleve højdepunkterne i det sydlige Afrika samt bekvemmelighederne ved at flyve ind og ud af Johannesburg.

læs mere
Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Serengeti, Falls & Cape Town Adventure

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 31.180,-
Lad verdens højeste sandbanker imponere dig, læn dig tilbage i en udhulet mokoro-kano mens du padler tværs over Okavango deltaet og mød de indfødte San-folk i Kalahariørkenen på denne episke oplevelsestur i Afrika.

læs mere
East Africa Overland

East Africa Overland

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 29.995,-
Vi rejser gennem Østafrika på denne spændende oplevelsestur, fra det uforglemmelige dyreliv i Uganda til de gyldne strande på Zanzibar.

læs mere
Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Kenya & Uganda Gorilla Adventure

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 19.245,-
Mød bjerggorillaer og andet storslået dyreliv på denne 2-ugers overland oplevelsestur. Kig efter chimpanser i Kalinzu Forest og tag med erfarne guider når vi rejser dybt ind i de ugandiske skove i søgen efter de truede bjerggorillaer.

læs mere
Cape & Dunes Overland

Cape & Dunes Overland

Oplevelsesture i Afrika
Pris fra kr. 9.235,-
Rejs gennem det fantastiske ørkenlandskab samt byer, hvor du kan opleve de mange skatte Sydafrika og Namibia kan tilbyde på dette 2 ugers eventyr.

læs mere