Vælg en side

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

National Geographic oplevelsestur i Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Sydafrika, Namibia og Zimbabwe – 21 dage

Denne rejse tager dig til højdepunkterne i Sydafrika, Namibia og Zimbabwe. I løbet af 3 uger besøger du ikoner som Victoria Falls, Kruger og Ethosha Nationalpark, Sossusvlei og Cape Town. Målet er naturligvis at se alle de store dyr i ”The Big 5”.

Rejsen starter i smukke Cape Town, hvor bjergkæden Table Mountain og vindistriktet Stellenbosh står på programmet. Derefter går turen til Kruger nationalpark og naturreservatet Karongwe, hvor du på flere game drives kommer helt tæt på det afrikanske dyreliv.

Derefter flyver du til Nairobi og de høje, røde sandbanker i Sossusvlei, hvor vi også vil høre mere om både moderne og gamle overlevelsesstrategier, der anvendes af de lokale «bushmen». Rejsen afsluttes i Zimbabwe ved Victoria vandfaldene, der er et imponerende syn og et minde for livet.

Turen inkluderer komfortable overnatningssteder, ledsaget af en erfaren engelsktalende rejseleder og er egnet til de fleste.

Det er også muligt at deltage på en kortere version af denne tur:

Dag 1 – 10 (kun Sydafrika): Fra 21.900 kr per person
Dag 5 – 19 (Kun Johannesburg og Namibia): Fra 38.900 kr per person
Dag 11 – 21 (Kun Namibia og Victoria Falls): Fra 26.500 kr per person

Kontakt os for mere information, hvis du er interesseret i en af disse ture.

Det sørlige Afrikas høydepunkter

Rejsefakta

Pris fra kr. 50.700,- per person i dobbeltværelse.

Kontakt os for priser i singleværelse.

Prisen inkluderer:

 • Hotel (14 nætter), guesthouse (2 nætter), komfortabel safari camp (2 nætter), komfortabelt telt eller hytte (2 nætter)
 • 20 morgenmad, 3 frokost og 10 aftensmad
 • Ankomst transfer
 • Orienteringstur i Cape Town
 • Udflugt til Kap det gode Håb og Boulders Beach
 • Panorama ruten (naturskøn køretur)
 • Krüger nationalpark med safari i åbent køretøj
 • Sossusvlei ørkenudflugt
 • Ørkenudflugt med lokal guide
 • Twyfelfontein helleristninger
 • Besøg i den forstenede skov
 • To safarier i åbent køretøj i Etosha
 • Indenrigsfly
 • Al transport til/fra destinationer og inkluderede aktiviteter

Højdepunkter:

 • Nyd en naturskøn køretur langs Sydafrikas Panorama rute
 • Vandre gennem den fantastiske Kirstenbosch botaniske have
 • Oplev det dramatiske landskab i Namibia
 • Mød en forsker fra Carnivore Conservation Programme
 • Safari i Kruger og Etosha nationalpark i et åbent køretøj
 • Oplev de mægtige Victoriavandfald

Eksklusivt med National Geographic Journeys:

 • Kirstenbosch botanisk have
 • Cheetah Conservation Experience
 • Mondesa Township Walk, Swakopmund
 • Middag med en lokal familie i Victoria Falls
 • Carnivore Conservation Experience (beskyttelse af store kattedyr)

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Danmark – Sydafrika/Zimbabwe
 • Måltider, der ikke er angivet
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Rejseforsikring og rejsevaccinationer
 • Drikkepenge til guider og chauffører

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Cape Town

Tidspunkt for ankomst er valgfrit. Du vil blive hentet i lufthavnen, der kører dig til dit hotel, hvor du vil møde din guide. Der bliver holdt et informationsmøde ca. kl. 18:00. Venligst forhør dig i hotellets reception om det nøjagtige tidspunkt for informationsmødet. Under dette møde vil der blive gennemgået detaljer for den kommende tur og du vil møde de andre gruppedeltagere samt din kontaktperson for dit ophold i Cape Town.

Dag 2: Cape Town

Besøg den smukke Kristenbosch botaniske have med en dygtig guide. Denne tur er organiseret specielt for vores gruppe – haven er blevet kåret til en af de bedste haver af National Geographic. Derefter fortsætter vi med at udforske Cape Town og tager derudover til Cape Point og besøger pingvinerne ved Boulders Beach.

Om aftenen har du mulighed for at udforske magiske Cape Town på egen hånd, hvor vi anbefaler, at du tager en tur til Waterfront, der er pakket med fantastiske restauranter.

Dag 3: Cape Town

Nyd en hel dag på egen hånd. Vi foreslår en tur op på Table Mountain eller vinsmagning i Stellenbosch.

Der er noget for en hver smag i Cape Town. Du kan tage med på en bjergtur til taffelbjerget (du kan også tage gondolen derop), slentre langs Victoria and Alfred waterfront, smage vin på en af områdets mange smukke vingårde eller mærke adrenalinen pumpe med aktiviteter som faldskærmsudspring eller dykning med hvidhajer. Cape Town har også mange museer, der fortæller om både byen og landets historie.

Ønsker du at besøge den tidligere fangeø Robben Island, skal du købe billetter direkte på museets hjemmeside. Dette er en populær attraktion, der kan være udsolgt flere måneder før ankomst. Hjemmesiden for køb af billetter er: http://www.robben-island.org.za

Dag 4: Cape Town – Johannesburg

I dag flyver du til Johannesburg, hvor du igen vil blive hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Her møder du guiden, der vil være med dig resten af turen. I aften er der fælles grillmiddag eller Braai, som det kaldes i Sydafrika. Sydafrikanerne elsker deres Braai og de får gerne Braai hver dag, hvis muligt.

Dag 5: Johannesburg – Kruger Nationalpark

Den naturskønne Panoramarute venter dig, med stop ved Blyde River Canyon, Brouk’s Luck Potholes og God’s Window, før vi når dagens destination – campen lige udenfor den berømte Kruger Nationalpark.

Dag 6: Kruger Nationalpark

Vi står tidligt op og starter dagen med en køretur gennem Kruger nationalpark i et åbent køretøj. Nyd en fantastisk udsigt over det rige dyreliv, der omfatter elefanter, løver og giraffer. Derefter kan du vælge mellem at deltage i en eftermiddagssafari, en gåtur, hvor du leder efter dyr, eller blot slappe af i campen med udsigt over vandhullet. I aften vil der blive serveret en lækker sydafrikansk middag.

Dag 7: Kruger Nationalpark - Karongwe private naturreservat

I dag fortsætter vi til et privat naturreservat i Kruger området. Denne eftermiddag vil der blive holdt et foredrag med en forsker fra «Endangered Wildlife Trust’s Cheetah Metapopulation Project», der vil fortælle om deres indsats i arbejdet for beskyttelse af geparder og andre rovdyr. Dette National Geographic sponsoreret projekt er en del af Big Cats Initiative. Derefter vil forskeren tage med os på aftenens safaritur.

De næste to dage kan du lede efter bøfler, elefanter, leoparder, løver og næsehorn, bedre kendt som Afrikas «Big Five». Med over 9000 hektar er Karongew private naturreservat hjemsted for mange spændende skabninger og vores safariture giver dig mulighed for at opleve alle de safaridyr du har drømt om at se.

Dag 8: Karongwe private naturreservat

Stå op før solen (omkring kl. 5) og nyd morgenkaffen, før du hopper ombord i den åbne safaribil. Tilbage på vores overnatningssted er det tid til brunch og lidt tid på egen hånd. Snak med de andre i gruppen eller gå en tur i haven og nyd lidt «high tea». Derefter er det tid til endnu en safaritur og når du har fået krydset endnu flere dyrearter af på din liste, er der tid til en opfriskning inden aftensmaden.

Dag 9: Karongwe private naturreservat – Johannesburg

Efter en sidste morgensafari kører vi tilbage til Johannesburg. Der er mulighed for at snakke om vores safarioplevelser over en fælles middag på gæstehuset. I aften skal du pakke din kuffert, for i morgen flyver vi til Victoria Falls.

Dag 10: Johannesburg – Windhoek

Hav passet parat, eventyret fortsætter i Namibia. I dag bliver vi mødt af nye rejsende, der skal fortsætte med os på turen, så hvis du har lyst, kan du deltage i et nyt informationsmøde.

Dag 11: Windhoek – Sesriem

Fra bilruden kan du beundre det dramatiske landskab i Namibia, mens vi kører mod ørkenen til Sesriem, det perfekte udgangspunkt for Namib-Naukluft Nationalpark.

Slap af ved poolen med noget koldt at drikke og nyd en af de mange smukke solnedgange, der er i vente.

Dag 12: Sesriem

Er du klar til at tage en masse billeder? Vi kører ind i Namib ørkenen for at besøge Sossusvlei og Deadvlei- dødens dal. Dette anses for at være et af Afrikas mest fantastiske ørkenlandskaber. Derefter besøger vi Sesriem Canyon, en naturlig canyon, der er formet af Tsauchab floden.

Dag 13: Sesriem – Swakopmund

I dag fortsætter vi rejsen gennem et skiftende ørkenlandskab, hold godt øje med zebraer, koduer, springbukke og oryx antiloper. Vi stopper i den maleriske by Solitaire for en kort pause, før vi tager videre ud i landdistrikterne. I Solitaire møder vi en af de lokale, der tager os med på en køretur og fortæller os om, hvordan «bushmen» overlever i denne afsidesliggende region i dag, og hvordan de levede i gamle dage.

Det er ikke kun de store dyrearter, vi leder efter, men også de små, der formår at overleve under disse vanskelige forhold, såsom slanger, gekkoer, edderkopper og insekter. Du vil også lære mere om, hvordan de har tilpasset sig denne tørre region. Derefter fortsætter vi op langs Atlanterhavskysten til Swakopmund.

Dag 14: Swakopmund

Indånd den friske havluft og nyd dagen ved kysten. Hvad med at prøve sandsurfing ned ad en sandbanke, en cykeltur eller blot vandre rundt i den hyggelige lille by, bestående af en fin blanding af tysk og afrikansk kultur.

Dag 15: Swakopmund – Twyfelfontein

I dag skal vi besøge det, der blev udnævnt til at være Namibias første UNESCO verdensarvssted, nemlig helleristningerne ved Twyfelfontein. Det siges, at området huser den største samling af «bushmen» malerier og helleristninger i hele Afrika, med mere end 2500 figurer, der er mellem 2000 og 5000 år gamle.

Dag 16: Twyfelfontein – Etosha Nationalpark

Efter den endeløse, tørre ørken, bliver det godt at besøge lidt grønnere områder i Etosha Nationalpark. På vejen stopper vi ved den forstenede skov, et fantastisk sted, der estimeres til at være 280 millioner år gammel. Det var en lokal bonde, der opdagede de fossilerede træstammer i 1940’erne. Derefter fortsætter vi til vores lodge, der ligger i Etosha nationalpark.

Dag 17: Etosha Nationalpark

Stå op før solen, i dag tager vi på morgensafari. I et åbent safarikøretøj sætter vi i gang med at lede efter Afrikas berømte «Big Five»; løve, næsehorn, leopard, bøffel og den hurtige gepard. Dyrene samler sig omkring vandhullet, så hav kameraet klart til at tage billeder af de mange dyr, idet vi forsigtigt kører mod vandhullet. Resten af dagen er til fri disposition, slap af ved lodgen, tag en svømmetur eller tag med guiden på en ny safaritur. Vores lodge har en perfekt beliggenhed, så læn dig tilbage og nyd solen gå ned over nationalparken.

Dag 18: Etosha Nationalpark – Windhoek

Efter morgenmaden besøger vi Cheetah Conservation Fund, et globalt feltforsknings- og uddannelsesanlæg, grundlagt af Dr. Laurie Marker, hvis forskning er blevet støttet af National Geographic.

Vi får en rundvisning på centeret af en af forskerne og lærer om den forskning, de arbejder på. Vi håber ikke, at geparderne er for sky, så vi kan få dem at se på nært hold, før vi kører videre mod Windhoek.

Dag 19: Windhoek – Victoria vandfaldene

Vi flyver til Zimbabwe og med en tur gennem et lokalt marked, kan du få et indblik i, hvordan livet er i Zimbabwe. Du vil også møde en lokal familie og høre deres historier om livet i Zimbabwe, mens du hjælper med at forberede en traditionel Zimbabwisk middag.

Dag 20: Victoria vandfaldene

I dag vil du få mulighed for at opleve det mægtige vandfald på nært hold, resten af dagen er til fri disposition. Der er masser af aktiviteter at vælge imellem. Lige fra souvenirshopping til rafting, helikoptertur, kanoture og meget mere.

Vandtågen fra Victoria Falls kan stige til mere end 400 meter. Lokale stammer plejede at kalde vandfaldet Mosi-o-Tunya eller ”røgen, der tordner”. Det var David Livingstone, der døbte vandfaldet efter dronning Victoria, da han så vandfaldet for første gang i 1855.

Dag 21: Victoria vandfaldene - hjemrejse

Ikke klar til at rejse hjem? Tag kontakt til os og vi kan hjælpe med at forlænge dit ophold eller bestille fly til en ny destination.

Billeder

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Højdepunkter fra det sydlige Afrika

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Kontakt os

Flere oplevelsesrejser med National Geographic Journeys

Tjek ut andre oplevelsesture med National Geographic Journeys!

Safari i Kenya og Tanzania

Safari i Kenya og Tanzania

National Geographic oplevelsestur i Afrika
13 dage – Pris fra kr. 39.900,-
Det er de færreste oplevelser, der kan måle sig med oplevelsen af at se ’de fem store’, også kendt som «the Big Five».

læs mere
Explore Costa Rica

Explore Costa Rica

National Geographic oplevelsestur i Mellemamerika
14 dage – Pris fra kr. 14.300,-
Costa Rica er et lille land, men dette er ikke ensbetydende med, at det ikke kan byde på mange eventyr.

læs mere
Rwanda og Uganda – Gorillaernes rige

Rwanda og Uganda – Gorillaernes rige

National Geographic oplevelsestur i Afrika.
12 dage – Pris fra kr. 39.950 kr
Gennem Rwanda og Ugandas skove går vi på udkig efter gorillaer, chimpanser, guldmarekatte (aber) og andet dyreliv.

læs mere
Hjertet af Myanmar

Hjertet af Myanmar

National Geographic oplevelsestur i Asien.
12 dage – Pris fra kr. 18.500,-
Dette 12-dages eventyr tager dig med til landet med de gyldne pagoder.

læs mere
Udforsk Australia og New Zealand

Udforsk Australia og New Zealand

National Geographic oplevelsestur i Oceanien
22 dager – Pris: fra 63.350 kr
Tag med og oplev ikoniske Sydney, fashionable Melbourne og hyggelige Auckland. Solopgang over sagnomspundne Uluru, oldgamle regnskove, gletsjere, ørken, varme kilder, storbyer, kunst og kultur.

læs mere
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic oplevelsestur i Afrika
7 dage – Pris: fra 24.900 kr
Er du klar til at tage på opdagelsesrejse? Så er dette uforglemmelige 7-dages eventyr i Tanzania perfekt til dig.

læs mere
Iconic Japan

Iconic Japan

National Geographic oplevelsestur i Asien.
12 dage – Pris: fra 35.900 kr
Japan er et land fyldt med kontraster. Dette er en fantastisk introduktion til et land, der hylder sin fortid og omfavner sin fremtid.

læs mere
Wonders of Bhutan

Wonders of Bhutan

National Geographic oplevelsestur i Asien.
10 dage – Pris: fra 25.600 kr
Enhver med interesse for buddhistisk kultur vil blive fascineret på dette 10-dages eventyr i Bhutan.

læs mere
Eksotiske Sri Lanka

Eksotiske Sri Lanka

National Geographic oplevelsestur i Asien.
11 dage – Pris: fra 12.900 kr
Sri Lanka byder på en fantastisk blanding af kulturskatte, naturoplevelser, et spændende dyreliv og smukke strande.

læs mere
Iconic Thailand

Iconic Thailand

National Geographic oplevelsesture i Asien
15 dage – Pris: fra 21.800 kr
På denne 15-dages tur til Thailand vil du opleve højdepunkterne i dette fantastiske land.

læs mere
Oplev det farverige Marokko

Oplev det farverige Marokko

National Geographic oplevelsestur i Afrika.
15 dage – Pris: fra 18.400kr
Dette 15-dages eventyr tager dig gennem nogle af Marokkos mest utrolige kulturelle højdepunkter.

læs mere
Fascinerende Namibia

Fascinerende Namibia

National Geographic oplevelsestur i Afrika
10 dage – Pris fra 21.900 kr
For kultur- og naturentusiaster, der er på udkig efter en lidt anderledes oplevelse, garanterer vi, at Namibia er det rette sted at tage hen.

læs mere
Iconic Peru

Iconic Peru

National Geographic oplevelsestur i Sydamerika
14 dage – Pris fra kr. 19.200,-
Hvis du vil udfordre dig selv med at vandre Inca Trail eller lede efter eksotiske dyr i Amazonas, er denne to-ugers oplevelsestur gennem Peru perfekt til dig.

læs mere
Explore India & Nepal

Explore India & Nepal

National Geographic oplevelsestur i Asien
17 dage – Pris fra kr. 19.900,-
I løbet af 17 fantastiske dage kan du opleve Nordindiens berømte Golden Triangle.

læs mere
Discover Brazil, Argentina & Chile

Discover Brazil, Argentina & Chile

National Geographic oplevelsestur i Sydamerika
17 dage – Pris: fra 36 500 kr
Den sydligste del af Sydamerika byder på nogle af kontinentets mest livlige og spændende kulturer.

læs mere
Discover Patagonia

Discover Patagonia

National Geographic Oplevelsestur i Sydamerika
Argentina og Chile – 14 dage – Pris: fra 28 800 kr
Nyd den farverige by Buenos Aires og afprøv dit dansetalent med en tango.

læs mere