Vælg en side

6 myter om at rejse alene

Inspiration og rejsetips

Hvis du skulle planlægge en forlænget weekend på egen hånd, en uges strandferie eller har ønsker om at rejse jorden rundt, vil det altid være nogle, som siger, at det at rejse alene, er en dum ide. Til trods for alle myterne om, hvorfor du ikke bør rejse alene, specielt som kvinde, så tager de alle fejl og vi fortæller dig her hvorfor.

1. Du vil ikke være tryg

Dette er altid på toppen af listen af fordomme i forhold til at rejse alene. Det er helt normalt at være urolig og du vil opleve at både venner og familie vil være utrygge ved tanken. Selvom der vises tragedier i nyhederne fra forskellige steder i verden, så husk på, at verden er stor og disse triste hændelser indtræffer sjældent. Brug din sunde fornuft og tag dine forholdsregler, så er der ingen grund til, at netop du skulle få problemer.

Det er altid vigtigt at undersøge stederne du skal til, om det er at undersøge kortet på forhånd eller få råd fra lokalbefolkningen. Mærk efter hvad din mavefornemmelse siger dig, da det ofte er en god hjælp. Prøv at undgå en sen ankomst til din første destination, bestil gerne transport og hostel på forhånd, så ved du præcis, hvad du skal gøre, når du kommer frem. Eller start din rejse med en oplevelsestur sammen med andre rejsende, så du ikke skal gøre alt på egen hånd.

 

2. Du kommer til at være alene

Det kommer højest sandsynligt kun til at ske, hvis du ønsker at være alene, for er man interesseret i det, kommer man til at møde/snakke med mange forskellige mennesker på en rejse rundt i verden. At være komfortabel i sit eget selskab er ekstremt undervurderet, men husk at der er mange andre, som rejser alene, og de sikkert også er interesseret i at møde andre mennesker/kulturer. Så med mindre du bevidst ønsker at rejse for dig selv, vil du hurtigt opleve, at en rejse, der starter ud på egen hånd kan blive noget af det mest sociale du vil opleve, for man kan næsten ikke undgå at falde i snak med andre.

Bestil dorm/sovesal på et hostel og deltag i udflugter og sociale arrangementer, som arrangeres af hostellet. Find ”ja-hatten” frem og tag med på en bytur, bådtur eller sightseeing, for så har du allerede potentielle venner.

 

3. Du kan ikke rejse hvor som helst

 

Hvis det er din første tur, vil du måske ikke rejse helt ud i ødemarken, og vi anbefaler heller ikke at du vandrer rundt i junglen på egen hånd.

I disse tilfælde er oplevelsesture perfekt. Du kan rejse ind i den tætteste del af Amazonasjunglen eller ud i den ægte outback i Australien sammen med en erfaren rejseguide og andre backpackere. På den måde får du venner for livet og ikke mindst nogle at dele oplevelserne med.

 

4. Du skal spise alene

Hvis du ikke ønsker det, behøver du ikke spise alene. Nogle steder har fælles madlavning og spisearrangementer, og så kan man sagtens få en god snak over middagsbordet. Ellers prøv at få kontakt med de lokale, for så bliver du måske inviteret til middag og får serveret et autentisk måltid fra det land du er i.

Medbring en bog eller brug mobilen som underholdning mens du venter på maden, og du vil hurtigt indse at det ikke virker skummelt at spise alene.

 

5. Det er for dyrt

Ikke i disse dage. Før måtte man betale skyhøje gebyrer for at rejse alene, men dette slipper du til dels for nu. Mange af turoperatørerne (specielt for backpackere) har skiftet enkeltværelsestillægget ud med, at du deler værelse med andre af samme køn.

Du kan finde hoteller og turoperatører, der har særlige aftaler for solo rejsende. Tænk smart og du vil finde mange billige alternativer. Del eventuelt værelse med andre for at få udgifterne ned, men også for at finde nye rejsevenner.

 

6. Men jeg er jo ikke single

Ikke alle, der rejser alene, gør det fordi de ikke har nogen at rejse sammen med. Nogle personer har faktisk fundet ud af, at de foretrækker at rejse alene.

Så om du har nogen at rejse med, eller ønsker at rejse alene – pak rygsækken og tag ud på dit næste eventyr!

 

Flere inspirationsartikler