Vælg en side

Før og under rejsen

Rejsen er bekræftet og betalt, men du føler at det er noget der mangler?  Vi ved hvad du bør have på plads før din afrejse. Det er nemt at glemme alle de kedelige og praktiske ting før du begiver dig ud på dit livs eventyr. Pas, vaccinationer og rejseforsikring er noget af det som skal være i orden, før du forlader Danmark.

Det er ikke sjovt at blive nægtet indrejse fordi du ikke har lavet visum eller fået de påkrævede vacciner før du sidder på flyet. Eller du har bestilt en tur til et land som kræver minimum 6 måneders gyldighed på passet og dit udløber om en måned, eller at du ikke har nok sider til flere indrejsestempler.

Tjek denne liste før rejsefeberen helt tager overhånd.

FØR AFREJSE

Visum

Alle lande har forskellige visumregler, og hvilke regler, der gælder for dig, afhænger af hvilken nationalitet du har, formålet med rejsen og hvor længe du skal være i landet. Det er dit eget ansvar at tjekke, at du har det fornødne visum, der kræves til indrejsen. Nogle lande tillader, at du køber visum ved ankomst, mens andre kræver kontakt til landets ambassade for at ansøge om visum. Vær ude i god tid og undersøg, hvad der gælder for de lande du skal besøge. Vi anbefaler udenrigsministeriets hjemmeside, hvor du finder alle væsentlige visuminformationer om de lande du skal rejse til.

Rejseforsikring

Vi har sagt det før og vi siger det igen – rejs aldrig uden en rejseforsikring! Som regel tegner du rejseforsikring ved bestilling for at få afbestillingsforsikringen inkluderet. Har du ikke råd til rejseforsikring, må du blive hjemme. Nogle tænker at det værste, der kan ske er at få frastjålet kreditkort og mobil, men hvis uheldet er ude, hvordan vil du så få råd til at betale først for hospitalsindlæggelse og senere hjemtransport, i tilfælde af, at du skal behandles for sygdom hjemme i Danmark? Læs mere om rejseforsikring her.

 

Rejsevaccinationer

De fleste af os har ikke fået vaccinationer siden diverse børnevaccinationer i løbet af vores barndom. Men skal du udenfor Europa, er der mange lande, der anbefaler og kræver diverse vaccinationer. Da vi ikke er uddannet indenfor sygehusvæsenet, og derfor ikke kan give de rette anbefalinger på dette særligt vigtige område, bør du tage kontakt med specialister som eksempelvis din egen læge eller en vaccinationsklinik for at høre om de seneste opdateringer på området. Husk at være ude i god tid, da nogle vacciner skal tages af flere omgange over en længere periode. Det er også vigtig at tænke på, at nogle vacciner kan være påkrævet for at få indrejse i forskellige lande.

 

Pakkeliste

Mange er optaget af hvor mange kilo man må medbringe på flyet, men skal du på en jorden rundt rejse eller en anden længerevarende tur, så er lidt bagage som oftest at foretrække. Undgå desuden at medbring de dyre designerbukser, øreringene du har arvet af mormor, ting som let går i stykker, da man risikerer at miste ting på rejsen, og desuden findes der altid butikker undervejs, med hvilke du kan supplere garderoben.

Svært ved at finde ud af, hvad du skal medbringe på rejsen? Tag et kig på vores pakkeliste herunder!

Vigtige ting, der er smart at pakke udover det nødvendige tøj, du får brug for på rejsen.

 

•    Myggenet

•    Sovepose

•    Lagenpose

•    Myggespray

•    Kamera

•    Opladere

•    Rejseadapter

•    Lommekniv

•    Lommelygte

•    Guidebøger

 

•    Penge og kreditkort

•    Pas

•    Rejsedokumenter

•    Rejseforsikringskort og kørekort

•    Vaccinationskort

•    Solbriller

•    Oppustelig pude

•    Dagbog

•    Gode sko og sandaler

•    Regntøj

 

•    Medicin

•    USB memory stick

•    Mobiltelefon

•    Lille hængelås

•    Tape

•    Rejsehåndklæde

•    Solcreme

•    Sytøj

•    Ørepropper

•    Toiletsager

 

Pas

Undgå at planlægge rejsen med et gammelt pas, for nogle ture og aktiviteter kræver pasdetaljer allerede ved bestilling. Så hvis du kan se, at dit pas udløber under rejsen eller kort tid efter planlagt hjemrejse, bør du forny det så hurtigt som muligt. Dette er et af de vigtigste dokumenter du har med dig på rejsen, og et udløbet pas hjælper dig ikke. Medbring gerne en kopi af passet på din rejse.

Rejsedokumenter

Vi fremsender ikke flybilletter, rejseplan og vouchere for sjov skyld. Det er dit ansvar både at tjekke at alt stemmer overens med det bestilte og samtidig medbringe dine dokumenter på rejsen. Nogle lufthavne, hoteller osv. kræver, at man kan fremvise reservationen i papirformat og ikke kun på en mobil. Det kan også forekomme, at du ikke har adgang til internettet, eller at din mobil er løbet tør for strøm og du derfor ikke kan bevise, at du faktisk har booket en nat eller to på hotellet. Eller endnu værre – gå glip af en flyrejse, fordi du ikke kan forevise din betalte billet. Vi anbefaler også, at du giver en kopi af dette til forældre eller andre du stoler på derhjemme, så du altid har en backup. Desuden er der sikkert nogle derhjemme, som ønsker at vide hvor du er henne i den store verden, og her kan en kopi af rejseruten ofte berolige lidt. Husk også at give besked til familie og venner, om at du ikke altid har mulighed for mobildækning.

Penge

Tjek gerne vekselkursen før du rejser, så du ikke regner med forkerte kurser på rejsen. Der er mange som tror at dollaren er ens over hele verden, men så kan du let gå galt i byen. Har du flere penge tilbage, når du skal rejse videre? Så kunne et godt råd være at veksle til næste valuta i lufthavnen, for så har du i hvert fald lidt lokal valuta, når du ankommer til et helt nyt land. Vent gerne med at veksle til lokal valuta til du ankommer til destinationen så du slipper for dyre vekselgebyrer i Danmark. Det er ikke dumt at have en kombination af kontanter og kreditkort, så du undervejs kan vælge hvilken betalingsmetode, der passer bedst til de enkelte steder. Ikke alle steder tillader kortbetalinger og der er det godt at have lidt kontanter i pungen.

UNDERVEJS PÅ REJSEn

Når du omsider forlader Danmark, så ordner det meste sig. Du har allerede taget det største skridt og det er faktisk at rejse. Nu er det eventyret, der venter.

Afhængig af, om du rejser alene eller sammen med venner, så finder man hurtigt frem til hvilke rutiner, der passer bedst. Vi har sammensat en liste over hvad de fleste støder på undervejs på rejsen.

Steder at bo

Du vil bruge meget tid på at finde ud af, hvor du skal bo og hvor meget diverse hoteller koster. Hvilken hotelstandard du vælger undervejs afhænger af budget, destination og sæson. Har du et lavt backpackerbudget, bør du lede efter hostels og standart guesthouses – i hvert fald på de dyrere destinationer såsom USA, Australien og New Zealand. Rejser du rundt i Asien, kan man godt unde sig selv lidt luksus i lande som fx Vietnam og Thailand.

Har du et lidt højere budget kan du sikkert godt få råd til lidt mere luksus og bo på hotel. Der kan være stor forskel på priser afhængigt af høj- og lavsæson, og glem ikke, at det kan være en fordel at forudbestille konkrete overnatninger ved større begivenheder som fx karneval i Rio eller nytårsaften i Sydney.

 

Transport

Hvordan du kan rejse rundt i forskellige lande afhænger af dit budget og hvor lang tid du har at gøre med. Ønsker du komfort og kort rejsetid, er fly det bedste alternativ. Vil du fordybe dig i et land, burde du begive dig ud på landevejen, enten med tog eller bus. Rejser du alene og ønsker en mere organiseret tur med en gruppe, er vores oplevelsesture måske noget for dig. På en oplevelsestur kan du kombinere både fly og andre transportmidler.

Mange biludlejningsfirmaer har aldersgrænser og forsikringer specielt for unge under 25 år. Vi har specielle priser med mange leverandører, der betyder, at man slipper for de ekstra dyre forsikringer. Ønsker du en fleksibel rejse rundt på destinationen med mulighed for at gøre stop når du får lyst, burde du undersøge mulighederne for leje af autocamper.

Mad og drikke

Hvem synes ikke det er spændende at få en menu man ikke lige umiddelbart kender noget til? Og prøve nye delikatesser som du senere kan underholde vennerne med, eller generelt bare opleve nye madkulturer. Så drop den nærmeste McDonald’s, men udforsk i stedet den lokale restaurant og gadekøkken – de er som regel billigere.

Kan du lave mad der hvor du bor, anbefales dette, men af og til er det bare lækkert at spise et mere fancy måltid.

Tryghed

Hvem tager du kontakt til, hvis noget uventet skulle ske undervejs? På rejsen er man ikke omgivet af alle sine sædvanlige støtter i form af venner og familie.

Med internettet og billige priser på mobilen er det generelt let at få fat i familie og venner derhjemme, men brug gerne medrejsende og andre i nærheden. Hvem ved, de har måske gået det samme igennem som dig – specielt hvis det gælder hjemve. Føler du dig utryg på en destination, tag gerne kontakt til rejselederen eller hotellet, så kan de hjælpe dig. Husk at have nummeret til nødtelefonen på din telefon. Rejseforsikringen har også support 24/7, hvis der skulle ske noget undervejs. Vi på STA Travel hjælper dig selvfølgelig også så godt vi kan fra kontoret i Aarhus.

Ulykker og sygdom

Uanset hvad der sker, så husk at tage kontakt til dit forsikringsselskab. De kan anbefale hvilket sygehus, der er bedst i forhold til hvor du befinder dig. De kan hjælpe med meget mere end hvad du tror, så skulle noget uforudset ske er forsikringsselskabet forberedt.