Vælg en side

Sri Lanka on a shoestring

Oplevelsestur i Asien

Sri Lanka on a shoestring

Sri Lanka, Negombo til Colombo – 12 dage

Tag på en rejse til en destination, der længe har været enhver kulturelskende backpackers drøm. På denne spændende, men prisvenlige 12 dages oplevelsestur i den sydlige del af Sri Lanka, kommer du til at opleve alt fra kultur til natur og strand.

Oplev smukke ruiner, vandr gennem te plantager, besøg en krydderiplantage og ikke mindst, slap af på den fredfyldte Unawatuna Beach. Opdag Sri Lanka med ligesindede rejsende og få venner og minder for livet.

Rejsefakta

Pris fra kr. 7.310,- per person

Prisen inkluderer:

 • Hotel/guest house (11 nætter)
 • 11 x morgenmad, 1 x frokost
 • Frokost i Sri Lanka-stil i en lokal landsby
 • Besøg i Spice garden
 • Tur til te plantage
 • Trekking gennem Bandarwela regionen
 • Galle Fort tur
 • Orienterings tur i Colombo
 • Al transport mellem destinationerne og til/fra inkluderede aktiviteter

Højdepunkter:

 • Spændende smagsoplevelser med et traditionelt lokalt måltid
 • Besøg Sigiriya stenfæstning
 • Få indblik i den nationale kulturarv på en te plantage
 • Afslapning på uberørte strande

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Danmark – Sri Lanka
 • Måltider, der ikke er angivet
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Rejseforsikring og rejsevaccinationer
 • Drikkepenge til guider og chauffører

Dagsprogram

Dag 1: Negombo

Valgfri ankomsttidspunkt.
Der er ingen planlagte aktiviteter inden velkomstmødet om aftenen.
I aften begynder eventyret. Gå på opdagelse i Negombo på egen hånd, men sørg for at være tilbage i tide til at møde resten af gruppen. Rejselederen vil gennemgå detaljerne for din rejse.
Efter mødet er der mulighed for at tage ud og spise middag eller få en drink med dine nye rejsekammerater.

Dag 2: Negombo – Polonnaruwa

Udforsk Negombo om morgenen, før vi rejser videre ind i landet mod Dambulla provinsen. Du kan eventuel gå en tur i en nærliggende fiskerlandsby. Der er ingen bedre måde at lære den lokale levevis, end at gå ned til vandet og se fiskerne lægge til kaj, rense nettene, tørre fiskene og sælge deres fangst.

Dag 3: Polonnaruwa

Vi besøger en lokal landsby, hvor du vil møde lokalbefolkningen over en traditionel tilberedt frokost. Her har du også mulighed for at udforske området på egen hånd. Besøg den gamle Sigiriya stenfæstning, der fascinerer alle besøgende med sine storslåede haveterrasser, grotter, klostre og paladser, udsmykket med smukke vægmotiver.

Dag 4: Polonnaruwa

Denne dag er til fri disposition. Udforsk området. Tag ud og besøg Sigiriya stenfæstning, Polonnaruwa Temple eller Dambulla Caves.

Dag 5: Polonnaruwa – Kandy

Vi tager videre mod Kandy, hvor vi på vejen gør stop ved en krydderiplantage. Her får vi en rundvisning af studerende fra Ayurveda. Vi lærer om de forskellige urters medicinske egenskaber. Urterne anvendes af Sri Lankas indbyggere til massage og forskellige behandlinger.

Dag 6: Kandy – Nuwara Eliya

Vi rejser videre med tog og tuk tuk til storslåede Nuwara Eliya, berømt for sin te produktion. Vi besøger en traditionel, familiedrevet te plantage i det centrale højland. Ejerne vil give os en introduktion til processen i at dyrke te, det hårde arbejde på en te plantage, samt te dyrkningens betydning på Ceylon-regionen. I byen Nuwara Eliya dyrker de den fineste Orange Pekoe Ceylon te. Byens indbyggere består hovedsageligt af plantagearbejdere. Besøg også en af fabrikkerne for at lære alt om te produktionen.

Dag 7: Nuwara Eliya – Bandarawela

Denne dag er til fri disposition. Brug din morgen på at gå på opdagelse i nærområdet, inden vi rejser videre til Bandarawela. Hvis du har lyst, kan du tage på en vandretur langs Horton Plains Trek. På denne 9 km lange sti går du gennem bjergdisen, indtil du på toppen bliver belønnet med en storslået udsigt over Horton Plains reservatet og den smukke Victoria Lake.

Dag 8: Bandarawela

I dag har du mulighed for at få endnu flere uforglemmelige naturoplevelser, eller har du måske lyst til at lære at lave srilankansk mad? Tag på en vandretur gennem de kølige bakker, indhyllet i te buske eller få udvidet dine kulinariske færdigheder med et madlavningskursus og opdag hemmeligheden bag det lokale srilankanske køkken.

Dag 9: Bandarawela – Hikkaduwa

Vi sætter kurs mod den sydlige del af Sri Lanka til strandene i Hikkaduwa. På vejen gør vi stop ved Galle Fort. Galle Fort blev bygget i det 16. århundrede af portugiserne og blev senere besat af hollænderne. Voldene er særdeles velbevaret, selv efter naturens egne ødelæggelser, herunder tsunamien, der, i 2004, skyllede ind over dem.

Dag 10: Hikkaduwa

Nyd en fridag med afslapning på de smukke, uberørte strande eller tag på en delfinsafari. Hikkaduwa-stranden er et perfekt udgangspunkt for surfing og andre vandaktiviteter.

Dag 11: Hikkaduwa – Colombo

I dag fortsætter vi rejsen til hovedstaden Colombo. Colombo er en købstad med mere end 2000 års historie. Vi begynder med en rundtur med vores rejseleder, så vi får et overblik over, hvor vi finder blandt andet butikker, hovedgaden og hæveautomater. Hvis man ønsker en mere detaljeret rundvisning med en guide, anbefaler vi en officiel sightseeing.
Vi afslutter dagen med et besøg til Pettah-distriktet, hvor du kan besøge udendørs basarer og markeder. Området huser også Jami Ul-Alfar moskeen, en af de ældste og mest besøgte moskeer i Colombo. Her finder man også Kaymans Gate, Colombo Town Hall og Khan Clock Tower.

Dag 12: Colombo

Valgfri afrejsetidspunkt. Hvis ikke du er klar til at rejse afsted, kan din rejseleder hjælpe dig med at arrangere yderligere ture, så du kan få forlænget dit eventyr.

Billeder

Te-plantager i Kandy.

Sigiriya Rock Fortress.

Polonnaruwa. Foto: G Adventures

Buddha-statue. Foto: G Adventures

Malerier i Sigiriya. Foto: David Steele

Få hjælp til rejsen

Vores rejsekonsulenter hjælper dig gerne med inspiration, gode råd og planlægning af en rejse ud fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og udveksling af erfaringer er nøglen til at finde den rejse, der passer perfekt til dig.

Brug skemaet herunder eller tag direkte kontakt med en af vores rejsekonsulenter.

Vil du vide mer

Vil du vide mere om Sri Lanka on a shoestring?

Send os en forespørgsel, så tager vi kontakt til dig så hurtigt som mulig.

Sending

Ohm Narasak Strobel

Rejsekonsulent
ohm@statravel.dk
Tlf. 86 20 45 25

Flere oplevelsesrejser i Asien

Tjek ut andre oplevelsesture i Asien!

Uncover India – Delhi to Goa

Oplevelsestur i Asien
15 dage – fra 7.300 kr
Dette er den perfekte oplevelsestur for rejsende på budget, som er ude efter en gruppetur pakket med alt det bedste, Indien har at byde på.

læs mere

Thai Intro

Oplevelsestur i Asien
9 dage – fra 9.995 kr
Thaiintro er en ganske unik måde at opleve Thailand.

læs mere

Bali intro

Oplevelsestur i Asien
9 dage – fra 9.995 kr
Baliintro er den mest fantastiske måde at opleve Bali.

læs mere

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Oplevelsesture i Asien
Pris fra 2500 kr
Ønsker du at mærke din indre ro og samtidig få en fed surferoplevelse, men vil ikke bo på de stille yoga resorts? Nu kan du kombinere surfercamp med daglige yogasessioner.

læs mere

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Oplevelsestur i Asien
14 dage – fra 9.995 kr
Tag afsted til Kina for at få en eventyrlig oplevelse for livet! Det er helt alvorlig talt, når vi siger, at du vil komme til at opleve de absolut største højdepunkter og, at du de næste mange år vil længes om at vende tilbage.

læs mere

Explore India & Nepal

National Geographic oplevelsestur i Asien
17 dage – Pris fra kr. 19.900,-
I løbet af 17 fantastiske dage kan du opleve Nordindiens berømte Golden Triangle.

læs mere

Vietnam Experience

Oplevelsesture i Asien
Vietnam – 12 dage – Pris fra kr. 11.195,-
Med gyldne templer, turkisblåt vand, gule rismarker og farvet silke, er Vietnam en eksplosion af farver.

læs mere

Annapurna Circuit Trek

Oplevelsesture i Asien
Pris fra kr. 8.850,-
13 heftige dage med aktiv vandring. Du kommer til at vandre gennem rododendronskove, isolerede landsbyer og bjerglandsbyer.

læs mere

Kolkata to Goa by Rail

Oplevelsesture i Indien
Pris fra kr. 14.625,-
Tag toget gennem Indien og oplev højdepunkter som Taj Mahal, naturskønne Darjeeling, hellige Varanasi og kulturelle Rajasthan.

læs mere

Everest Base Camp Trek

Oplevelsesture i Asien
Pris fra kr. 8465,-
Everest er mere end bare et bjerg og trekket til base camp er mere end en almindelig vandretur. Du følger en rute, der af nogle, kaldes for «trinnene til himmelen».

læs mere

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Oplevelsesture i Asien
Pris fra kr. 8465,-
Læn dig tilbage og nyd strande i verdensklasse i det sydlige Thailand, før du bliver afkølet i Cameron Highlands i Malaysia. På denne 2 ugers tur bliver du introduceret til tre forskellige og mangfoldige nationer – samt regionens tre mest levende og pulserende byer.

læs mere

Manila to Boracay on a Shoestring

Oplevelsesture i Asien
Pris fra kr. 8.175,-
Næste gang du skal på eventyr, så vælg noget, der er anderledes. Meget anderledes! Disse ti dage på den nordlige halvdel af Filippinerne vil give dig oplevelser for livet.

læs mere

Vietnam on a Shoestring

Oplevelsesture i Asien
Pris fra kr. 6150,-
Med alt fra kaotiske Ho Chi Minh City til charmerende Hoi An, den kejserlige by Hue, pulserende Hanoi og den smukke Halong Bay, har denne tur noget for enhver smag.

læs mere

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Oplevelsesture i Asien
Pris fra kr. 17.320,-
Spis ris nudler i skæret fra gadelygterne i Bangkok, og gå rundt mellem rismarkerne og templerne i Java – dette storslåede eventyr rummer nogle af de bedste sider af Sydøstasien.

læs mere